• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompowtryskiwacze regeneracja czy używane

poldi1969

Uczestnik
Punktów
1
Witam
Nadszedł czas zająć się pompowtryskami t5 2,5 TDI 130 KM 07Z130073F przy okazji wymiany wałka rozrządu,
Moje pytanie czy lepiej dać do regeneracji czy lepiej kupić używki po sprawdzeniu? Jak wychodzi regeneracja bo czytałem, że nie zawsze jest dobrze.

Lenart

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Złotów
No z regeneracją bywa różnie .Dlaczego chcesz oddać do regeneracji?W t5 musisz mieć grzebień do ustawienia pompek przy montażu.

poldi1969

Uczestnik
Punktów
1
"grzebień" ,"klin" mam. BIP mam wysoki korekcja wysoka. Wiem że to może być okablowanie, zużyty wałek ale jak będę miał wszystko rozebrane to dam do sprawdzenia pompki i jak się okaże kicha to zastanawiam się czy regenerować czy używki.

Niby Bosch regeneruje dobrze ale nie wiem jak jest naprawdę.

Ostatnia edycja:

sidewind76

Gaduła
Punktów
7
Miasto
sosnowiec
serwis w krakowie robi regenerację z dostawą door to door
moim zdaniem tylko regeneracja bo w polsce wszystko jest sprzedajne więc wykresy do tych pompek mogą być poprostu dorysowane
a tak dostajesz komplet zregenerowanych pompek z opisem i gwarancją po kalibracji na maszynach bosch i na ori częściach a nie jakich włoskich czy innych badziewiach
poza tym co swoje to swoje :)

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Koszt regeneracji może być wysoki. Jeśli firma która ma zregenerować ma dobre opinie to oddał bym. Sam osobiście ( klient chciał) zawiozłem do regeneracji (2800zl) od Alhambra. Drugi z kolei chciał używki. Uważam że zdania są podzielone na ten temat. Jeden chce używki a drugi zregenerować.

sidewind76

Gaduła
Punktów
7
Miasto
sosnowiec
kraków chyba robi taniej niż 800 ale nie chcę się kłócić co do regeneracji mam zasadę że jeśli samochód wyszedł z jakimiś częściami to jeśli da się je naprawić należy to robić a jeśli nie ma takiej opcji wtedy należy szukać rozwiązań

poldi1969

Uczestnik
Punktów
1
No to się doczekałem. Silnik pracuje nierówno na drugim cylindrze dawka 2,99 mg błędy
17672 - PD Unit Injector: Cylinder 2 (N241): Regulation Range Exceeded
16686 - Cylinder 2: Misfire Detected
Ten 16686 wypadanie zapłony wykasowałem
i w grupie 18 na drugim cylindrze błąd 128
Jutro jeszcze zobaczę połączenie w gnieździe wielowtykowym obok pompy podwójnej.

Lenart

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Złotów
Jak masz możliwość to sprawdź wartość natężenia prądu na pompo wtryskach cęgami . Wartość w okolicach 20 amper jest ok . Wykluczysz usterkę mechaniczną od elektrycznej i będziesz wiedział co robić dalej

poldi1969

Uczestnik
Punktów
1
No to teraz nie już nic nie wiem postał całą noc rano odpalił normalnie chodzi normalnie korekty w granicach o,4 mg po rozgrzaniu 0.9 mg bipy wysokie ale takie były wcześniej około 120 grupa 18 błędów brak. Bład 17672 - PD Unit Injector: Cylinder 2 (N241): Regulation Range Exceeded wykasowałem nie wraca.

Do góry Bottom