• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Poprawa popsutego tłumika

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
V8, ktoś wyciął końcowe tłumiki i teraz auto denerwuje w przedziele 2 2-5 tyś obr. Nie dość ze za głośno to i rezonans, Trzeba to jakoś poprawić zastanawiam się wstawienie X pipe coś da? A może średnicę trzeba zmienić na większą? Niech wypowiedzą się mądrzejsi

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Wtedy będzie za cicho jak na v8, trzeba wymyślić kompromis

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Co to znaczy za cicho? Przecież po to jest wydech żeby maksymalnie wytłumić hałas.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Co to znaczy za cicho? Przecież po to jest wydech żeby maksymalnie wytłumić hałas.
Spokojnje nowe mandaty są też za wysokie decybele, może chce się wykazać. Turbo przeróbki na tory, na miasto przystosowany tłumik do miejskich standardów.

Mordor

Gaduła
Punktów
21
Kolego można wstawać chociaż jakieś tłumiki przelotowe na koniec nie będzie rezonansu i troszkę ciszej będzie

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Mordor popatrzę jakieś akcesoryjne. Encore o mandaty się nie martwię bo juz dawno wyjechałem z Pisolandii. Na miasto niech sobie jeżdżą z miejskim tłumikiem, ja jeżdżę autostradami.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Tym bardziej nie rozumiem braku chęci naprawy. W trasie hałas silnika jest jeszcze bardziej uciążliwy niż w mieście.

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
No przecież chcę, ale nie powrotu do oryginału, V8 musi cieszyć ucho

Mordor

Gaduła
Punktów
21
Najlepszy był by Ulter daje dźwięk przy dodawaniu gazu a jak jedziesz w trasie przy jednostajnej prędkości jest w miarę cichy

Do góry Bottom