• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Poprawna pisownia w ojczystym jezyku

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1864
Miasto
Sląsk
straszne jak wam trudno , ja byc chinczyka i icyc siem po polska polska jezyk trudna jezyk zulu gula :):)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Miasto
Kudowa-Zdrój
Marek coś ty tak chcesz poprawnie aż pisać, ty powinieneś nam gwarą po śląsku tu pisać :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1864
Miasto
Sląsk
moga synek ... a co myslisz ze ni poradza ? A ty giżdzie ić spac a nie pisz po nocy ... pierdołow :):)

spawacz

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Tąpkowice (lotnisko Pyrzowice)
Sądze że nasz język jest na tyle piekny że nalezy go nawet w mechanice samochodowej używać poprawnie

No i Marku dałeś ciała :cool: w jednym zdaniu 3 byki -
Sądzę że nasz język jest na tyle piękny że należy go nawet w mechanice samochodowej używać poprawnie

hehe ja , rozumia śląski ;) moja kobieta jest ze śląska :)
Jak już to powinno być - hehe jo rozumia ślonski moja baba je ze ślonska :p

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Miasto
Kudowa-Zdrój
Ja pisałem ze rozumie śląski ale nie chce pisać w gwarze bo nie potrafię ;) tyle że pogadać po śląsku to daję rade :)

spawacz

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Tąpkowice (lotnisko Pyrzowice)
Ja pisałem ze rozumie śląski ale nie chce pisać w gwarze bo nie potrafię ;) tyle że pogadać po śląsku to daję rade :)
Śląski to nie gwara to język, dla mnie dosyć trudny pomimo że tu się urodziłem, tu już rzadko kto "godo" po śląsku, jedynie starzyki jeszcze potrafią a młodzi to mieszają i wychodzi po hebrajsku :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1864
Miasto
Sląsk
To nie język a gwara ale nie ważne tu na ten temat nie będziemy dyskutować. Zależy w którym regionie sa takie miejsca ze ni pogodosz a są takie ze nikt nie potrafi mówić.

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
87
Miasto
Łódź
Proponuje przyjąć forme wymagań poprawnego pisania . Czasem posty są pisane wręcz szyfrem i niewiele mozna z tego zrozumieć. Sądze że nasz język jest na tyle piekny że nalezy go nawet w mechanice samochodowej używać poprawnie

:rolleyes:Nie raz odpisujemy na posty po całym dniu ciężkiej roboty i mam naprawde gdzieś czy mi to się napisze poprawnie czy mniej poprawnie .
Jak sam widzisz narobiłeś błędów, niby to nic wielkiego ale ortograficznie to nie poprawnie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1864
Miasto
Sląsk
jasne ze narobiłem a to ze chcesz pisać byle jak to świadczy poniekąd o braku szacunku :)

P

PogotowieSamochodoweUK

No co? Siara tak mowil ''Kilim go Jurek!''

P

PogotowieSamochodoweUK

Heheheh..... a no spodobal mi sie taki bo ma ges tak zwany ''ja pierd...e'' ktory nalezalo by pokazac wiekszosci ktorzy zadaja pytania hehehe

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
kto pyta nie błądzi ;), ty Marku możesz śmiało pytać, ale czasami czytając niektóre pytania czaszka mi dymi, co symbolizuje z kolei mój awatar :rolleyes:

Do góry Bottom