• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Praca po ukończeniu szkoły

michal9730

Nowy
Punktów
0
Witajcie mechanicy. Uczę się w 2 klasie szkoły samochodowej na profilu elektromechanik pojazdów samochodowych (zawodówka). Nauka zawodu idzie mi dobrze, zawsze się tym interesowałem, chce być mechanikiem z zainteresowania, nie z przymusu. Nie wyobrażam sobie uczyć się innego zawodu. Praktyki mam 2 razy w tygodniu, w 3 klasie będę miał 2 dni praktyk i jeszcze jeden dzień pracowni elektromechanicznej. No dobra przejde do rzeczy :) Czy po skończeniu szkoły łatwo jest u nas o prace? Czy trzeba robić jakiś staż? I jak wyglądają zarobki? Mam możliwość wyjazdu do Niemiec (praca w warsztacie), ale chciałbym a nawet musiałbym najpierw zdobyć doświadczenie u nas. A jak wyglądało to u was? co robiliście po ukończeniu szkoły?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
ja od razu znalazlem prace :) i pracowalem tam 5 lat, nie kazdemu sie tak udaje, jesli masz mozliwisc wyjazdu to skorzystaj, moze zostaniesz tam dluzej

michal9730

Nowy
Punktów
0
Mam możliwość, niby moge jechać bez doświadczenia ( warsztat w którym cenią polaków) ale co to za mechanik tym bardziej elektryk bez doświadczenia. Czy u nas, żeby normalnie pracować, obowiązkiem jest zrobienie stażu? czyli rok pracy za 700 zl

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
zawijaj się i grzej na zachód tam zdobędziesz doświadczenie i pogrzebiesz przy nowszych furach tu jeszcze długo się nic nie zmieni i ugrzęźniesz tak jak np.ja gdzie teraz żałuje że parę lat temu nie uderzyłem na zachód

Do góry Bottom