• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem Audi A3 8v 2019r.

Adam1480

Początkujący
Punktów
10
Witam wszystkich, jetem tutaj nowy, może Wy mi pomożecie :)

Chodzi o to, że gdy cofam samochodem, wolna jazda i zaczynam skręcać kołami w prawo, jest jakieś przeskoczenie ( puste ), przegub zewnetrzny prawy wymieniłem, i nic nie pomogło, może ktoś ma jakiś pomysł sensowny ? Wrzucam filmik do wglądu, proszę obejrzeć z dźwiękiem. Wrzuciłem plik, bo nie wiem jak tu normalnie dodać :c

LINK DO FILMIKU

dodam, że jak w miejscu skręce kierownicą i będę cofał, czy tam jechał, to nic nie puknie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
578
Może łożysko makpersona?
Krzyżaki też można sobie psiknąć WD40, bo to nic nie kosztuje.

Oooo jeszcze można wstrzyknąć smar silikonowy w końcówki drążków grubą igłą...ale te fantazję, to bym sobie zostawił na sam koniec :D
Nabij 3 bary w opony(przednie), a potem 1 bar i zobacz, czy będzie różnica.

Adam1480

Początkujący
Punktów
10
Może łożysko makpersona?
Krzyżaki też można sobie psiknąć WD40, bo to nic nie kosztuje.

Oooo jeszcze można wstrzyknąć smar silikonowy w końcówki drążków grubą igłą...ale te fantazję, to bym sobie zostawił na sam koniec :D
Nabij 3 bary w opony(przednie), a potem 1 bar i zobacz, czy będzie różnica.
Jutro z ogromną przyjemnością spuszczę do 1 bara, bo teraz mam 2.8, jutro spuszczę do 1 i odrazu Ci odpisze, dziękuję za wskazówki.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
578
Rzeczywiście, lubią ciśnienie, tak patrzę.

Ja tam mam wszędzie 2.2 :D nie patrząc na tabliczkowy bełkot.

Adam1480

Początkujący
Punktów
10
Na lato 2.2 se zostaw...się rozgrzeje od asfaltu, to akurat będziesz miał te swoje ~2.8 ;
I powietrze było przyczyną? Suma sumarum, lubię pośmigać szybciej, bo mam 300 kucy w quattro, ale przy nagrzewaniu cianienie tak fest rośnie? Mega dziękuję, kłaniam się niziutko.

Adam1480

Początkujący
Punktów
10
Jednak stuka ( przeskakuje ) dalej, pojechałem do pracy i wróciłem i przy parkowaniu , cofaniu tyłem znowu przeskoczyło może rzeczywiście ten mcpherson. Podpowiesz jak sprawdzic dokładnie?

Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627
Otworz maskę, połóż reke na śrubie czy poduszce mcperson'a. A druga osoba niech kręci kierownicą.

Adam1480

Początkujący
Punktów
10
Otworz maskę, połóż reke na śrubie czy poduszce mcperson'a. A druga osoba niech kręci kierownicą.
Dobrze, dziękuję za podpowiedź, jak Żona wróci z pracy, będę działał, dziękuję za wyrozumiałość i pomoc :)
Tylko, na postoju nic nie przeskakuje, tylko podczas cofania, więc będę musiał iść za autkiem.

Do góry Bottom