• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem opel vivaro 1.9 dti 2006r

Punktów
0
Witam forumowiczów. posiadam opla vivaro z silnikiem 1,9 DTI o mocy 100 km. problem polega na tym ze jak zapale samochod swieci kontrolka od swiec zarowych. samochod kopci na czarno, przy obrotach 2.5 tys. przebiera strasznie i brakuje mu mocy, kompletnie zero mocy. Wymieniona ostala pompa vacum podcisnienia . moze ktos mial taki problem to prosze o wskazowki. Pozdrawiam

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Wtryski DPF , pod komputer i czytać ci się dzieje złego

Punktów
0
Dpfa nie ma wtryski niedawno były robione a na kompie brak błędów ostatnio podczas jazdy auto normalnie chodziło dopóki nie zaswiecila kontrolka swiec zarowych i brak mocy problem był gruszka od turba nie działał ale wykręciłem zaworek od pompy vacum wyczyściłem i problem ustąpiła ale na chwilę

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Ale jakieś błędy wyrzuca ? Kontrolka od świec żarowych może być od wielu rzeczy , sprawdź czy podciśnienia szczelne , czy gruszkę zaciąga czy zawór działa .

Punktów
0
A i ostatnio w wężykach od czujnika od doładowania co wchodza dwa wezyki jeden do vacum a drugi guszki turba jak sprawdzałem była jakby woda wyczyściłem i na chwilę bylo okej ale skąd ona się tam wzioła ? A z błędów to był coś z egerem ale po wymianie blad znikł A samochud dalej ma problem z moca

Do góry Bottom