• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem po wymianie rozrządu

rafimilan

Uczestnik
Punktów
1
Witam jestem po wymianie rozrządu a4 b5 1.9 tdi 1995 rok. Założyłem rozrząd razem z pompą wody continentala i mam dzwięk taki jak na filmie ( filmik nie jest mój) rozebrałem jeszcze raz i poluzowałem pasek rozrządu i dalej jest tak samo, po zdjęciu paska klimy i wielorowkowego dzwięk dalej słyszalny. Miał ktoś taki przypadek? lub wie co to może być ?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
375
Przecież nie koła.

Puść jeszcze raz, to się wsłucham i Ci dokładnie wskażę.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
375
Ściągnij pasek osprzętu i zobacz, czy jest ten dźwięk.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
190
Miasto
Nowy Sącz
Przecież nie koła.

Puść jeszcze raz, to się wsłucham i Ci dokładnie wskażę.
:) u mnie b.podobnie cyka,świerszczy,rolka już kupiona,ale skoro pasek zdjęty,to to jest ciekawe albo i nie,skoro pompa jest napędzana p rozrządu ,w poprzednich szrociwach miałem taki dźwięk gdy układ chłodzenia nie był dobrze odpowietrzony ,żadnej rolki nigdy nie musiałem wymieniać,w obecnym złomie nie jestem pewien czy to łożysko rolki,czy też trzeba odpowietrzyć ale mam system samoodpowietrzający więc tym razem stawiam na rolkę ale całkiem pewny na bank nie jestem.

Ostatnia edycja:

rafimilan

Uczestnik
Punktów
1
u mnie pompa wody nie jest na rozrządzie.. to jest filmik jak ten dzwięk jest pokazany na ten kod silnika nie patrzcie.. ja mam a4 b5 1.9 tdi 90 koni
u mnie pompa wody nie jest na rozrządzie.. to jest filmik jak ten dzwięk jest pokazany na ten kod silnika nie patrzcie.. ja mam a4 b5 1.9 tdi 90 koni

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
228
Miasto
Xxx
Zostaw jak jest. Niektóre paski taki dźwięk wydają. Często spotykam się z tym na paskach continental

Do góry Bottom