adam50
SuperMechanior
Witam wszystkich , może ktoś mi udzieli tutaj mądrej wskazówki i miał podobny przypadek Kupiłem Peugeota 407 sw kombi 2,0hdi z 2005 roku , walczę z układem abs wyświetla mi błąd o uszkodzonym układzie abs i esp błąd stały C1325 ,czyli czujnik koła tylne lewe zwarcie z masą , biegunem dodatnim lub przerwany obieg ,błąd stały . kod błędu odczytywałem testerem Delphi . oraz Diagbox Czujnik wymieniłem na nowy firmy Delphi Niestety nic to nie dało błąd jest dalej . nie daje się wykasować . Oczywiście wiem że do puki usterka nie zostanie usunięta błędu nie da się wykasować sprawdziłem instalację prowadzącą z pompy abs do czujników zarówno prawego jak i lewego tylnego wszystko ok zwarcia też nie ma Zamieniłem na próbę z tyłu przewody z lewego na prawy i na odwrót nic to nie dało ciągle wyświetla błąd z tylnym kołem lewym logicznie rzecz biorąc po zamianie kabli błąd powinien wyskoczyć teraz w prawym tylnym kole .Mierząc multimetrem ustawiając na pozycję diody czujnik nowy z jednej pozycji ma 600 a w drugiej 1640 natomiast prawy ma 600 i 1600 Nie mnie jednak po zamianie przewodów jak wyżej pisałem ciągle jest ten sam błąd dotyczący lewego koła Gdy by ten nowy był uszkodzony to po zamianie system powinien wywalić błąd z prawej strony ,dodam że pierścień magnetyczny z lewej strony jest ok nie ma pęknięć ani nie jest wytarty Może ma ktoś jakieś sugestie spotkał się z taką usterką .Jeśli ktoś może napisać to jakie napięcie powinno iść do czujników z tyłu Bo jeśli dobrze rozumiem to idące w wiązce do czujnika 2 przewody to jeden jest dodatni a drugi to impuls masa jest brana z śrubki która trzyma czujnik Czyżby uwalony sterownik pompy abs Pozdrawiam Wszystkich