• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z Ford Fiesta MK6 1.4TDCI- Niezrozumiałe kody błędów :-(

Punktów
0
Miasto
Strzelce Krajeńskie
Tak jak w temacie, posiadam ford fiesta mk6 1.4tdci z 2002r. Problem polega na tym, iż przy temperaturze od +1 do -5.-10 w zwyż ciężko odpala. Potrafię odpalić auto dopiero za 10/15 razem. Po diagnostyce wykazało takie błędy-
DF122 przekaźnik grzałki 3 zwarcie do plusa zasilania, nieciagly

DF031 przekaznik modulu PAS zwarcie do plusa zasilania, nieciagly

DF001 sterownik dane kalibracji wtryskiwaczy, nieciagly

Co mam przez to rozumieć, co zrobić,wymienić ? Dodam jeszcze ze nie da sie skasowac błedu. A po podpięciu na wyłączonym silniku pojawiły się obroty silnika tak jak by auto ciągle chodziło a było zgaszone. Proszę o POMOC!!!

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Dzień dobry "damo"
? jak do kogoś wchodzisz to od progu krzyczysz że masz problem czy mówisz dzień doby lub inny zwrot grzecznościowy na przywitanie ???
Kody błędów nie dają sztywnej informacji o tym co się popsuło tylko dają informację serwisantowi w którym kierunku ma iść szukać rozwiązania problemu z pojazdem.
Puentując, auto niech trafi do mechanika a on powinien wiedzieć co dalej robić, i zapewne poinformuje co jest popsute a może nawet naprawi...

Krzysiek...

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Kielce
Te kody błędów to jakieś z d.....y są. Do sprawdzenia czujnik temperatury paliwa, zawór EGR. Ale że ENTER nie dał Rady :woot::banghead:

Punktów
0
Miasto
Strzelce Krajeńskie
Dzień dobry "damo"
? jak do kogoś wchodzisz to od progu krzyczysz że masz problem czy mówisz dzień doby lub inny zwrot grzecznościowy na przywitanie ???
Kody błędów nie dają sztywnej informacji o tym co się popsuło tylko dają informację serwisantowi w którym kierunku ma iść szukać rozwiązania problemu z pojazdem.
Puentując, auto niech trafi do mechanika a on powinien wiedzieć co dalej robić, i zapewne poinformuje co jest popsute a może nawet naprawi...
DZIEŃ DOBRY,WITAM ,,PANA SERDECZNIE" :) Tak jestem kobieta i krzyczę bo jedynie to już mi pozostało z tym moim autem...

Powiem tak, auto było już u 2 mechaników i jak do tej pory żaden z nich do żadnego wniosku nie doszedł co się może dziać niestety. W aucie zostały wymienione wtryski,filtr paliwa z podgrzewaczem,filtr powietrza,świece żarowe,nowy akumulator i olej. Problem jest w tym,że w plusowej temperaturze +10 pali na dotyk,ale gdy teraz jest zimno to mam masakrę dlatego pytam na forum może ktoś cos wie na ten temat,moze coś poradzi bo mi już ręce opadają :-(

Ostatnia edycja:

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
proponuje,żebyś wstawiła tu swoje zdjecie celem zainteresowwnia szerszej gawiedzi. z tego co piszesz auto nie było u mechanikow tylko u jakichś paprokow. Dawaj zdjecie a na pewno zaraz znajdzie sie jakis kolega z forumowiczów Twojej okolicy i ogarnie Ci auto

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
DZIEŃ DOBRY,WITAM ,,PANA SERDECZNIE" :) Tak jestem kobieta i krzyczę bo jedynie to już mi pozostało z tym moim autem...

Powiem tak, auto było już u 2 mechaników i jak do tej pory żaden z nich do żadnego wniosku nie doszedł co się może dziać niestety. W aucie zostały wymienione wtryski,filtr paliwa z podgrzewaczem,filtr powietrza,świece żarowe,nowy akumulator i olej. Problem jest w tym,że w plusowej temperaturze +10 pali na dotyk,ale gdy teraz jest zimno to mam masakrę dlatego pytam na forum może ktoś cos wie na ten temat,moze coś poradzi bo mi już ręce opadają :-(
MTM jest całkiem nie daleko

Do góry Bottom