• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z klimatyzacją Megane 2, dziwny przypadek

nowyużytkownik

Uczestnik
Punktów
1
Witajcie mam wielki problem z tym samochodem, otóż, klimatyzacja była nieszczelna na jednym z przewodów oraz na sprężarce, po wymianie/uszczelnieniu , sprawdzenie szczelności azotem przy 250psi kilka dni, ani grama ubytku więc ok, ale w między czasie doszła wymiana osuszacza , po wymianie znów sprawdzenie azotem , kilka dni przy 250 psi , i co ? Ubytek około 5 psi na dzień

Teraz pytanie co się mogło stać albo nie stać właśnie ?
Czy prawdą jest że po prostu gdy jest montowany nowy osuszacz to on właśnie gdy jest nowy może gaz pożerać w takich niewielkich ilościach jakiś czas ? Bo nie widzę gdzie indziej ubytku, a tym bardziej że przed wymianą na nowy osuszacz szczelność była pełna. Więc gdzieś wina leży u niego. Proszę kogoś o zdanie z tym. Bo nie wiem co robić dalej czy składać auto czy nie Dzięki

Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1235
Taaa, zjada i znika

To tłumaczenie warsztatu gdzie robiłeś?

nowyużytkownik

Uczestnik
Punktów
1
No właśnie ja sam, i gdzieś wyczytałem że właśnie nowy osuszacz może coś pożerać wilgoci (ten azot na próbę szczelności) tym bardziej jak jest nowy i wchłania bardzo mocno, i tutaj przy tym przypadku to by się mogło zgadzać bo na starym osuszaczu klima trzymała , więc dziwne

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1844
Miasto
Koszęcin
Hehe. Dziwny to będzie Zara klient który przyjdzie po auto wyliczyłem mu 573.8 zł i nie opuszczę ani grosza.
Wracając do tematu. Odbierz auto i o ugadaj się z majstrem, że podskoczysz za 2 tyg na sprawdzenie

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1235
I tak przez kilka dni tak sobie samo znika? ;)

Do góry Bottom