• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z kodowaniem wtryskiwacza DS3 1.6 HDI 9HD 2014r

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Witam serdecznie mam problem z zakodowaniem jednego wtryskiwacza po remoncie głowicy, klient naprawiał dobie głowicę i dał do sprawdzenia wtryski ( 3 były dobre a jeden miał uszkodzoną cewkę ) nie popisał sobie gdzie jaki wtryskiwacz był więc na nowo trzeba było zakodować. Podczas odczytu interfejsem kodów wtryskiwaczy na cylindrze 1 było 0000000 ( tam był ten uszkodzony wtryskiwacz ) na pozostałych były normalnie 6 cyfrowo-literowe kody. Po ponownym wpisaniu kodów starych wtryskiwaczy sterownik normalnie je przypisał tylko tego nowego na cylindrze 1 nie przypisał tylko zostawił 0000000. Słyszałem że podobno trzeba zaktualizować soft ECU żeby można było przypisać nowy kod wtryskiwacza bo jak nie ma go w sofcie ECU to go sterownik nie zapisze.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Moze być coś na rzeczy. Szwagierka C4 Picasso ciut starszy od DSa, to samo ale z 3. Nawet w parametrach pokazywał kosmos mimo, że sprawny. Jeździ nic się złego nie dzieje

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Wpisz kod np z 2 wtryskiwacza i zobacz czy przyjmie
Też tak myślałem jak klient przyjedzie to podłącze i zobaczymy.

Auto przyjechało na ponowną próbę kodowania i bez efektu nawet jak chce zamienić kody miejscami to nie ma jakichkolwiek szans wcale nie potrafi zakodować wywala tylko komunikat że nie są spełnione warunki ( tylko jakie?)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Być może błąd zestyku łodzi podwodnej w programie czasu rekompensaty korby utility.
To żart, tłumaczenia z programu diagnostycznego

Do góry Bottom