• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z mercedesem c220 cdi 2002rok

szys9

Nowy
Punktów
0
witam wszystkich
mam problem z mb a dookladniej z przyspieszeniem w nim
powyzej 3000 obrotów podczas jazdy samochod nie ma przyspieszenia cos sie dzieje ze je po prostu gubi i podczas wciskania pedalu gazu cos zaczyna brumic z prawej sterony.
samochod jest w automacie i pod pedalem gazu jest taki przycisk do redukcji biegów ale cos nie dziala po prostu gubi mi przyspieszenie co to moze byc moze ktos mi podpowie co sie dzieje
ps. czasami te przyspieszenie odzyska a potem ponownie je traci co moze byc przyczyna ???

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Twoje tłumaczenie jest troszkę nie jasne delikatnie mówiąc
Pytanie czy masz dziurę w mocy silnika czy przekładni automatycznej
Jeśli obroty silnia rosą proporcjonalnie ale nie masz przyśpieszenia przyczyna może leżeć w ślizgających się tarczkach kiedy zmieniałeś OLEJ w skrzyni?

szys9

Nowy
Punktów
0
no wlaśnie obroty rosna normalnie normalnie pracuje czasami przyspieszenie odzyskuje ale mi sie wydaje ze on po prostu nie redukuje biegu tylko ciagnie na tym na ktorym jest na oleju przejezdzilem ok 60000 km a podobno wymienia sie co ok 80000 czy to prawda i czy to moze byc wina oleju czy tez jest jeszcze jakas inna przyczyna?? na wolnych obrotach nic sie nie dzieje z nim nie trzesie nie szarpie zupelnie nic tylko przy dodawaniu gazu z lewej strony pod maska podczas jazdy oczywiscie zaczyna tak huczec tzn tak jakby wlasnie sie slizgalo cos i nie moglo zalapac.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
zależy co ostatnio nalałeś, nie przejmuj się nie jesteś sam my do niedawna stosowaliśmy tani olej czerwony do skrzyni bo szef chciał zaoszczędzić a teraz już jedna skrzynia w autobusie się nam posypała i teraz lejemy drogi olej na 120 000 km

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
no wlaśnie obroty rosna normalnie normalnie pracuje czasami przyspieszenie odzyskuje ale mi sie wydaje ze on po prostu nie redukuje biegu tylko ciagnie na tym na ktorym jest na oleju przejezdzilem ok 60000 km a podobno wymienia sie co ok 80000 czy to prawda i czy to moze byc wina oleju czy tez jest jeszcze jakas inna przyczyna?? na wolnych obrotach nic sie nie dzieje z nim nie trzesie nie szarpie zupelnie nic tylko przy dodawaniu gazu z lewej strony pod maska podczas jazdy oczywiscie zaczyna tak huczec tzn tak jakby wlasnie sie slizgalo cos i nie moglo zalapac.
no właśnie 80000 to na tym z górnej półeczki
ja leje MOPAR ATV +4 i co 60000 proponuje zmianę
Zmień olej i módl się żeby pomogło bo jak nie to taśma(hamulec) kosza lub same tarczki maja dość

sławek10

Nowy
Punktów
0
witam a może on poprostu pracuje w systemie awaryjnym,bo tu z twoich informacji tak by wynikało, może masz przerwany obieg turbiny zadzwoń na skype wieczorem może coś pomogę.slaweknowak746

Do góry Bottom