• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z odpalaniem (filmik) Kia Venga 1.4 Benz

Regipl

Nowy
Punktów
0
Pacjent Kia Venga 1.4 benz, 2013 r, 28 tys przebiegu.

FIlmik:

Czasami odpala odrazu a czasami tak jak na filmiku. Obojetnie czy cieply czy zimny.

Wczesniej wymieniono juz akumulator, swiece,
pompe paliwa komplet podmieniłem na jakas uzywke ale same objawy sa identyczne.

Mam wrazenie, ze akcja sie zaczela jak byla dosc mocna rezerwa i moze cos tam zassał syfu, stad opcja z pompa paliwa. Jak odpali to wszystko idealnie, zadnych skokow, idealnie rowna praca.
Inna opcja, ze auto strasznie malo jezdzie i krotkie trasy, moze rozrusznik szlag trafia?

Dzisiaj ma mi przyjechac jakis odstawowy tester OBD2 to zobacze bledy.

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Kręci to co się czepiasz rozrusznika? A jak paliwa nie będzie to nie odpali.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Pacjent Kia Venga 1.4 benz, 2013 r, 28 tys przebiegu.

FIlmik:

Czasami odpala odrazu a czasami tak jak na filmiku. Obojetnie czy cieply czy zimny.

Wczesniej wymieniono juz akumulator, swiece,
pompe paliwa komplet podmieniłem na jakas uzywke ale same objawy sa identyczne.

Mam wrazenie, ze akcja sie zaczela jak byla dosc mocna rezerwa i moze cos tam zassał syfu, stad opcja z pompa paliwa. Jak odpali to wszystko idealnie, zadnych skokow, idealnie rowna praca.
Inna opcja, ze auto strasznie malo jezdzie i krotkie trasy, moze rozrusznik szlag trafia?

Dzisiaj ma mi przyjechac jakis odstawowy tester OBD2 to zobacze bledy.
Ty nawet silnika nie potrafisz prawidłowo odpalać, ledwo lampki się zapalą a już dławisz go, tutaj mechanicy mają ci wskazać palcem co to może być? Wróżkami są? Odpalisz Kompa to będziesz mądrzejszy.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Czekałem na taki roast :D

Możesz iść w dwóch kierunkach: immobiliser i paliwo. Zmieniłeś pompę (czy raczej podmieniłeś) a filtr?
W pierwszym przypadku to nie wiem czy nie powinieneś mieć lampki na wyświetlaczu z kluczykiem, widziałem to w niektórych Kia w dieslach, ale może w tym modelu nie występuje. W drugim to jak Kia w dieslu nie odpala, to pierwsze pytanie: czy było teraz tankowane i czy w Morrisons? Jeżeli odpowiedź jest tak, to nowy filtr paliwa i auto zdrowe. To może w benzynie to samo?
Odpalisz Kompa to będziesz mądrzejszy.
Może tak, może nie.

Regipl

Nowy
Punktów
0
Po sprawdzeniu na kompie nie ma zadnych bledow.
Pompe wymienilem ten caly komplet co siedzi w baku wiec filtr tez tam byl.

Apropo immo to zauwazylem, ze raz tta ikonka z immo jest a raz jej nie ma i nie wiem od czego to zalezy.
Tak czy siak potrafi odpalic obojetnie czy sie wyswietla czy nie.

Do góry Bottom