• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z odpaleniem bmw x5 e70

Mmhh

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z bmw x5 e70 z odpaleniem go po przestanej nocy pod chmurką przy temperaturze ujemnej po włożeniu kluczyka i naciśnięciu start zapalają się wszystkie lampki i gasną i przez chwilę pali się czek i gaśnie nie pojawia się też przy pierwszym włączeniu spirala podgrzewania świec, wyjmuję kluczyk i jeszcze raz wkładam i wtedy pokazuje się spirala od grzania świec i odpala nie raz muszę ze dwa trzy razy tak zrobić aby odpalił ale przy temperaturze dodatniej odpala za pierwszym razem. W tym kierunku zrobiłem: Wymieniłem wszystkie świece żarowe, sterownik świec firmy beru, robiłem rozrusznik, alternator - wymiana regulatora napięcia, kupiłem nowy akumulator, byłem u elektromechanika i stwierdził po podłączeniu go pod komputer że moduł sterujący bluetooth, sos, gps kradnie prąd i po wyjęciu go stwierdził że ten moduł nie jest od tego modelu, wymienił go na prawidłowy ale problem pozostał po odebraniu samochodu na drugi dzień to samo tylko że zapalił po drugim razie. Mam też problem z radiem po włączeniu podgrzewania szyby tylnej radio zaczyna trzeczszeć czy to ma coś wspólnego z moim problemem.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Jak ci radio trzeszczy po włączeniu szyby to masz zwarcie i ucieka ci zapewne prąd bokiem i aku pewnie się robi low. Sprawdź napięcie akumulatora po nocy i będziesz wiedział

Mmhh

Początkujący
Punktów
0
Byłem czytajcie dokładnie mój post gdyby był akumulator low to by wogóle nie odpalił

Ale elektromechanik stwierdzł że prąd kradł moduł sterowania sos, gps, bluetooth

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Byłem czytajcie dokładnie mój post gdyby był akumulator low to by wogóle nie odpalił

Ale elektromechanik stwierdzł że prąd kradł moduł sterowania sos, gps, bluetooth
To, że kupiłeś nowy akumulator nie świadczy o tym, że nie masz lewego poboru prądu, zmierz napięcie i podaj ile V masz po nocy, po za tym objawy radia na to wskazują, że masz zwarcie.

Do góry Bottom