Witam mam problem z bmw x5 e70 z odpaleniem go po przestanej nocy pod chmurką przy temperaturze ujemnej po włożeniu kluczyka i naciśnięciu start zapalają się wszystkie lampki i gasną i przez chwilę pali się czek i gaśnie nie pojawia się też przy pierwszym włączeniu spirala podgrzewania świec, wyjmuję kluczyk i jeszcze raz wkładam i wtedy pokazuje się spirala od grzania świec i odpala nie raz muszę ze dwa trzy razy tak zrobić aby odpalił ale przy temperaturze dodatniej odpala za pierwszym razem. W tym kierunku zrobiłem: Wymieniłem wszystkie świece żarowe, sterownik świec firmy beru, robiłem rozrusznik, alternator - wymiana regulatora napięcia, kupiłem nowy akumulator, byłem u elektromechanika i stwierdził po podłączeniu go pod komputer że moduł sterujący bluetooth, sos, gps kradnie prąd i po wyjęciu go stwierdził że ten moduł nie jest od tego modelu, wymienił go na prawidłowy ale problem pozostał po odebraniu samochodu na drugi dzień to samo tylko że zapalił po drugim razie. Mam też problem z radiem po włączeniu podgrzewania szyby tylnej radio zaczyna trzeczszeć czy to ma coś wspólnego z moim problemem.

a na forum się kłamie...