1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Problem z podłączeniem kamery cofania

Dyskusja w 'Car Audio' rozpoczęta przez użytkownika nieldos, 25-06 18.

  1. nieldos

    nieldos Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    74
    Docenione treści:
    11
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    Witam Panowie mam problem z podłączeniem kamery cofania a z elektryki nie jestem aż tak kumaty. Wszystko było ok na starym radiu ale że postanowiło zakończyć żywot przyszło nowe chińskie radio i wszystko jest ok oprócz kamerki. Nie wiem co gdzie wpiąć w tym radiu a nie ma schematu oprócz napisów na kablach.
    Kabli na jednej kostce jest 10 zdjęcie poniżej:
    1. subwoofer
    2. fl out
    3. aux l in
    4. aux r in
    5. fr out
    6. cvbs 1
    7. cvbs 2
    8. ux cvbs in
    9. f ccd cvbs in
    10. parkv cvbs in
    Na drugiej kostce oczywiście głośniki plus zasilanie z kostki typu VW Touran

    Od kamerki mam wyprowadzone dwa kable zdjęcie poniżej i jak już pisałem na starym radiu wszystko latało po zapięciu wstecznego. Jeden kabel to cinch a drugi brązowy na którym po wbiciu wstecznego pojawia się zasilanie... Za nic nie moge sobie przypomnieć pod co było to podpięte...

    Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie... Pozdrawiam Serdecznie
     

    Załączone pliki:

  2. Bartek4x4

    Bartek4x4 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-02 16
    Postów:
    2 324
    Docenione treści:
    381
    Miasto:
    Lubliniec
    Żółte za od video tak mnie uczyli w elektroniku w latach 90tych.
     
  3. nieldos

    nieldos Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    74
    Docenione treści:
    11
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    Podpieta pod kazdy żółty i lipa ... w starym radiu ten brazowy co jest w nim plus po tym jak wrzuce wsteczny też był podpiety ale noe pamietam pod co i jak bo dwa lata temu to podlaczalem i tez byla walka i lutowanie przerabianie kabli... jutro sprobuje znalezc czas i to ogarnac
     
  4. nieldos

    nieldos Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    74
    Docenione treści:
    11
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    Temat do zamknięcia... Rozwiązany... Jest to dedykowana kamerka,która jest zamiast lampki podświetlania rejestracji tzn jest zintegrowana z lampka. Podłączenie pod kabel parkv cvbs in a drugi kabel dający plus po wbiciu wstecznego do eliminacji gdyż tutaj dostaje sygnał po canie tak mi się chociaż wydaję gdyż tutaj lata bez tego a w tamtym radiu nie chciało. Czyli podłączałem dobrze ale pokonał mnie kabel który nadtopił się gdyż od kamery idzie w środku lampki która podświetla rejestracje i tam przechodzi do środka klapy i przy kontakcie z żarówką ledową stopił się jak "hochland":dead: piszę dla potomnych - może ktoś będzie miał podobny problem choć nie życzę :) pozdrawiam dziękuje za zainteresowanie
     
  5. nieldos

    nieldos Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    74
    Docenione treści:
    11
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    Witam jednak mam problem z podłączeniem tego radia i już sam nie wiem czy wina leży po stronie radia czy kamery... wszystko fajnie kamerka reaguje po wbiciu wstecznego ale czasem przerzuca obraz to co z lewej strony auta pokazuje po prawej i na odwrót... Spotkał się ktoś czymś takim? Pozdrawiam
     
  6. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    424
    Docenione treści:
    67
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    To raczej nie jest już wina nieprawidłowej instalacji. Chyba z samą kamerą coś NIE HALO.