• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z prądem . Honda Civic

Thegrubi

Początkujący
Punktów
0
Witam , problem z prądem w hondzie , jakieś 2 miesiące temu po nocce w samochodzie zero prądu , odpiąłem na następną nockę aku , po zapięciu odpala normalnie czyli wina auta , po podpięciu miernika pobór prądu dopuszczalny, i nastal cud , samochód sam się naprawił az do teraz , ta sama sytuacja to samo zrobione ale tym razem wszystko elegancko podpięte ale na noc nie zamknąłem drzwi z centralnego , rano odpalił pięknie , nie mając pomysłów auto dałem do mechanika który mówi że wszystko jest OK. To skąd ten pobór? Macie jakieś pomysły auto dość proste ,
Honda civic VII 2005 5d 1.6 110km

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
A skąd mamy to wiedzieć? Wyprodukowali jakieś nowe mierniki online? Miernik w rękę i szukaj po kolei. A najlepiej oddaj do elektryka samochodowego a nie mechanika.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
00.01 A według miernika
Kolego, 00.01 A Przecież to prawie nic, akumulator masz Ujowej jakości. Jak chcesz mieć 0A poboru to wymontuj alarm, sterownik silnika itd to będziesz miał 0A, Szukałbym innego powodu a mianowicie złej jakości akumulator lub źle dobrany, zaśniedziałe klemy... Jedź tam gdzie wymieniają akumulatory, sprawdzą ci akumulator czy nie masz cel uwalonych. Po za tym z jakiego roku akumulator masz, podaj informacje ile Ah ma akumulator

Thegrubi

Początkujący
Punktów
0
Accu sprawne 2 mechaników sprawdzało, producent varta , a ile ma Ah nie pamiętam rok produkcji to 2018r wymieniany z hondowskiego w czerwcu 2019 .

Thegrubi

Początkujący
Punktów
0
A faktycznie raz stała koło Alfy Romeo moze sie zaraziła xd ale dziś znowu cudownie wyzdrowiała, czyli oddaliła normalnie po nocy , ktoś wie o co chodzi bo mi ręce opadły.

Do góry Bottom