1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Problem z radiem

Dyskusja w 'Car Audio' rozpoczęta przez użytkownika faksio, 8-10 16.

  1. faksio

    faksio Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-10 16
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    tomaszow
    witam wszystkich uzytownikow tego forum mam taki problem zmienilem radio fabryczne na nowe kenwood w reno scenic 1 2.0 16v po podlaczeniu kostek radio dziala po wlaczeniu zaplonu tylko brak pamieci po zamianie kabli w radiu czerwony z zoltym to samo gra po wlaczeniu zplonu brak pamieci po zmostkowaniu czerwonego z zoltym radio gra bez zaplonu trzyma pamiec ale wyswietlacz auta godzina i temperatura ciagle swieci nie gasnie po zamkniecu auta co moze byc tego przyczyna
     
  2. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 244
    Docenione treści:
    519
    Miasto:
    NS
    w renaulcie nie ma napięcia po zapłonie na radiu, jest taki impuls co włącza i wyłącza radio więc musisz pociągnąć plus po zapłonie do niego a ten kabelek co powoduje świecenie się wyświetlaczy odłączyć
     
  3. faksio

    faksio Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-10 16
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    tomaszow
    mozesz mi tak po chlopsku wytlumaczyc jak pociagnac ten plus po zaplonie jak to zrobic
     
  4. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    1 688
    Docenione treści:
    259
    Miasto:
    WLKP
    dobudowac dodatkowy przewód.
     
  5. faksio

    faksio Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-10 16
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    tomaszow
    dzieki
     
  6. Tesla82

    Tesla82 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-12 16
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łódź
    No i co, zadziałało? U mnie podobny problem.