• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z silnikiem volvo v50 2.0

volvo v50

Nowy
Punktów
0
Witam
Czy ktoś potrafi mi pomóc?
Mam problem z moim silnikiem 2.0 d volvo v50 2005 może zacznę od początku
wyskoczył komunikat serwis silnika potrzebny okazało się że Egr
padł wymieniłem komunikat znikł na miesiąc w między czasie zaczął kopcić
nie równo chodzić jak zimny po czasie dochodził do siebie i szarpał lekko.
Mechanik sprawdził że wtryski poszły wymieniłem,były czarne, Egr wyczyściłem również
ale silnik chodzi zbyt głośno przy dodaniu gazu zaczyna stukotać jak traktor przy zmianie biegu z
3 na 4 po czasie jak by z poślizgiem dostawał pałera a i jeszcze komputer ciągle wyświetla że coś jest z zaworem Egr. Czy wymiana Egr załatwi sprawę tego stukotania i dymienia z rury?Proszę o pomoc
z góry dziękuję

volvo v50

Nowy
Punktów
0
Volvo v50 2005 2.o D 136KM

a I jeszcze wczoraj odciołem filtr cząsteczek nowy program computer dostał samochód chodził jedan dzień nawet dobrze I zaczął się dusić I palić na czarno po dodaniu gazu po chwili dostaje kopa ale co sie dzieje za mną to istne czarne chmury nawet mechanic zdębiał bo computer nie pokazuje nic

volvo v50

Nowy
Punktów
0
odebrałem od mechanika zawór EGR sie zacinał odcieli go polecam na samym początku powyrzucać wszystko,filtr cząstek stałych, EGR dać nowe oprogramowanie podkręcić do 170KM I chodzi teraz jak prosto z fabryczki (zobacze na jak długo haha) a i lał jeden wtrysk wymieniony.Dziękuję i pozdrawiam

Do góry Bottom