• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problemy z Astrą III

Punktów
0
Miasto
sosnowiec
witam.kochani potrzebuje pomocy. mam astre 3 z 2012 roku i od jakis pol roku dzieja sie cuda. wkladam kluczyk do stacyjki wciskam sprzeglo przekrecami nic cicho dopiero kluczyk musze cofnac do pozycji zero i za 2 razem odpala. dzieje mi sie tak kilka razy w miesiacu nie codzien. w serwisie wymienili centrale od alarmu i jakis modul cim czy cit i nic to nie dala .moze z was bedzie ktos madrzejszy niz mechanicy od rokickiego z dabrowy g.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
czy zwróciłeś może w jakich warunkach otoczenia to się dzieje, czy zdarza to się po dłuższym postoju , skoro wymienili moduł to sprawdż jeszcze pedał sprzęgła,wciśnij dwu krotnie i dopiero przekreć kluczyk

toobad

Bywalec
Punktów
8
Miasto
Zakopane
a kody usterek są ? jeżeli wymienili CIM to ok bo ten moduł powoduje takie usterki , jednak nie jest on jedną częścią ze stacyjką ona jest osobno i jeżeli tam nie będzie lączyło to tak będzie działo sie nadal można to podejrzeć w liście danych tego sterownika .

Rafał29

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sierpc
Witam. Mój problem polega na tym że w mojej astrze coś cyka w okolicy rozrządu. Rozrząd został wymieniony a cykanie nadal pozostało. Co w tym dziwnego że cykanie jest zależne od pochyłu samochodu. Mianowicie jak auto stoi na równej powierzchni wtedy tego cykania nie słychać a wystarczy że pobujam samochodem na boki a cykanie wraca. Po zdjęciu paska klinowego cykanie nie ustaje. Help!

Do góry Bottom