• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problemy z Volvo V40, Szczecin, szukam warsztatu

Punktów
0
Miasto
Szczecin
Dzień dobry,

Mam następujące problemy z samochodem:
- pojawiająca się kontrolka błędu silnika, poprzedni warsztat*, który miał to naprawić wymienił mi cewkę, kable (które miały dopiero parę miesięcy) i wstawiono nieoryginalną sondę lambda (kod błędu na OBD wskazuje właśnie na sondę) - lampka pojawia się po przejechaniu około 20 - 30 km od zresetowania, czasami wcześniej jeżeli mocno zwiększy się obroty,
- stukanie (klepanie) w trakcie jazdy - pojawia się tylko przy wysokiej temperaturze (na dworze minimum 25 stopni) i gdy jest sucho po około 20 minutach jazdy przy niskiej prędkości (do 50km/h). Pojawia się narastająco i potrafi tak dawać, że strach jest jechać (mam nagrane na filmie). Nie ma znaczenia czy jedzie się po wertepach czy po równej drodze. Poprzedni warsztat* też próbował to zrobić i skasowali mnie za spawanie tłumika, wymianę poduszek od skrzyni biegów i silnika (przyspawali nieoryginalne), wymieniony został sworzeń, łącznik i przegub. Zero efektów.
- poprzedni warsztat* w trakcie szukania usterki związanej ze stukaniem uszkodził mi wspomaganie kierownicy - wcześniej chodziła bardzo lekko, a teraz muszę się napinać, szczególnie jak jest gorąco na dworze (mam to auto już 5 lat, nigdy nawet przy 30 stopniach tak nie było), aby kręcić kierownicą. Dodatkowo w trakcie skręcania kierownicą w lewo słyszę delikatne strzykanie. Bardzo bym był wdzięczny za naprawienie także tego.
- spadek obrotów przy całkowitym skręcie kół - czasami potrafi nawet zgasnąć - to jest mało uciążliwe i mi na tym nie zależy, ale jeżeli wiecie co to jest i można łatwo naprawić to poproszę :)

*Poprzedni warsztat (Auto-Roman w Stargardzie), który próbował brał to auto po swojej "usłudze" gwarancyjnie 4 razy, za całość zapłaciłem około 2000zł i praktycznie nic nie jest zrobione, zostałem generalnie okradziony i mam samochód w jeszcze gorszym stanie niż był.

Szukam dobrego warsztatu w Szczecinie i okolicach, który będzie w stanie naprawić usterki i opcjonalnie wykazać, że poprzedni warsztat* mnie naciągnął na naprawy, które nie były konieczne (tzw. "i tak trzeba było wymienić"). Niestety nie mam starych części, które wymienili bo byłem głupi i wierzyłem na słowo, mam jedynie fakturę, na której wykazane są wymienione części i koszt wykonania usługi.

Najbardziej zależy mi na sprawnym aucie, pod koniec miesiąca planuję wypad na wakacje i zależy mi na tym aby było dobrze zrobione. Za jakąkolwiek pomoc w odzyskaniu pieniędzy od poprzedniego warsztatu* też się odwdzięczę, dodatkowo przyślę znajomych z ich autami, którzy też już przestali korzystać z usług owego poprzedniego warsztatu* ;)

Jeżeli znajdą się śmiałkowie zdolni mi pomóc, chętnie przyjadę!

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1361
Zaglebilem się w temat trochę,szefie sorry

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Lepiej byś nie trafił jak do Miśka, ale....pomyśl, komu teraz będzie zależało na ciąganiu się bo ktoś zrobił ci usługę nie profesjonalnie? Martw się żeby naprawić swoje auto, a roszczenia załatwi rynek ewentualnie poczta pantoflowa czy lokalne media. Ja, może bym auto naprawił, ale udowadniać że ktoś ci spieprzył? Jak do mnie to kolejka tydzień, do Miśka podejrzewam że 2 tygodnie. Mogłeś najpierw rozeznać rynek kto robi a kto pieprzy.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1361
Niech autor napisze co to za auto bo nikt niewie z czym będzie miał do czynienia,nawiasem czuje ze temat będzie goracy.
Szumi do prezesa kolejka z miesiąc,2 tygodnie to zapisuje żeby tylko komputer podlaczyc.
ja tez sobie nie daje rady,dzis znajomy ziomek wpada cos porobić bo nieogarniam

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
bo fachowcy mają co robić i są kolejki a czasem trzeba kogoś do pomocy, jak mam za wielu to nie biorę do pomocy bo musiałbym pilnować żeby czegoś nie spieprzył. Wolę zostać na noc w robocie, przecie mam kanapę:D

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
bo fachowcy mają co robić i są kolejki a czasem trzeba kogoś do pomocy, jak mam za wielu to nie biorę do pomocy bo musiałbym pilnować żeby czegoś nie spieprzył. Wolę zostać na noc w robocie, przecie mam kanapę:D

O własnie musze sobie kanape sprawic do garazu

Do góry Bottom