Misiek
Administrator
Ciekawi mnie temat programu z którego korzystają rzeczoznawcy do wyceny szkody w aucie.
Zapewne istnieje program, który ma bazę danych w której znajdują się wszystkie marki samochodów oraz opisane są w nim ile roboczogodzin potrzeba na wykonanie jakiejś naprawy, generalnie z tego co widziałem i się orientuję to jest tam zapisane wszystko od wymiany oleju po skomplikowane naprawy blacharskie.
Interesuje mnie dostęp do takiego programu w celu wykorzystania go jako pomocy przy wykonywaniu wycen dla klientów, raz, że mam ściągę ile teoretycznie powinna mi zająć naprawa w konkretnym modelu auta a dwa jest to świetna rzecz do wydrukowania klientowi po wykonaniu naprawy.
Zna ktoś temat?
Zapewne istnieje program, który ma bazę danych w której znajdują się wszystkie marki samochodów oraz opisane są w nim ile roboczogodzin potrzeba na wykonanie jakiejś naprawy, generalnie z tego co widziałem i się orientuję to jest tam zapisane wszystko od wymiany oleju po skomplikowane naprawy blacharskie.
Interesuje mnie dostęp do takiego programu w celu wykorzystania go jako pomocy przy wykonywaniu wycen dla klientów, raz, że mam ściągę ile teoretycznie powinna mi zająć naprawa w konkretnym modelu auta a dwa jest to świetna rzecz do wydrukowania klientowi po wykonaniu naprawy.
Zna ktoś temat?
np Audatex.. jeśli interesuje Cię wersja tego programu offline mogę podrzucić linka do pobrania sam nie korzystałem z niego ale ponoć wersje krążące w necie działają i są w pl języku..
Jeśli chodzi o program Audatex to mogę podesłać Ci jeśli chcesz wiele informacji na jego temat- jego modułów, przykładowych formularzy oraz innych przydatnych rzeczy. Dodam, że jest to płatny program używany przez rzeczoznawców, więc cena za jego korzystanie jest raczej wysoka
Bo wydaje mi się że raczej ma.