• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Program komputerowy do prowadzenia warsztatu samochodowego

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2676
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Czas najwyzszy zaopatrzyc sie w jakis porzadne oprogramowanie do prowadzenia warsztatu samochodowego gdyz excel coraz bardziej i bardziej zaczyna mnie denerwowac.
Czego uzywacie i co mozecie polecic? Chodzi przede wszystkim o intuicyjnosc oraz latwosc obslugi.
Z opcji to przede wsztystkim musi miec oczywiscie prosta i przejzysta funkcje zarzadzania klientami, autami oraz danymi kontaktowaymi, mozliwosc fakturowania/rachunkowania, kalendarz/terminarz, historie pracy mechanikow, osobne pole na zakupione czesci z polem na cene hurtowa i dla klienta, mozliwosc raportowania, drukowania historii napraw itp.

Cena raczej nie gra roli ale odpada opcja z corocznym abonamentem. Aktualizacje moga byc platne.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2676
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
No i zdecydowalem sie na Warsztat 2011 firmy JZK, ktory najbardziej spelnia moje potrzeby sposrod dostepnych programow na rynku.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2676
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Cena albo 590 jednorazowo bez aktualizacji albo 499 rocznie z aktualizacja co roku.

Możliwości to między innymi:

· Zlecenia warsztatowe.
· Czynności obsługowe.
· Wykaz pojazdów z kompletem danych.
· Generowanie historii napraw pojazdu.
· Kwity serwisowe. Paragony fiskalne.
· KP, faktura VAT, koperta i przelew do zlecenia.
· Planowanie i umawianie napraw na dowolny okres z góry.
· Magazyn. Ewidencja towarów.
· Zamówienia dla dostawców. Zakupy.
· Rejestr sprzedaży.
· Baza klientów.
· Terminarz.
· Dziennik.

A programik wyglada tak:

YaSIu

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Manchester, UK
Bardzo ciekawie to wygląda i cena też całkiem przystępna :) Chyba też zaopatrzę się w taki programik w najbliższym czasie ;)

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2676
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Firma JZK w tym tygodniu zmieniła formy licencji i nie ma juz jednorazowej, pozostaly tylko licencje roczne 399/599/899zl.

Punktów
0
Witajcie ,
napisałem prosty system obsługi zleceń warsztatów mechanicznych, blacharskich i lakierniczych.

Aplikacja jest banalnie prosta w obsłudze.
1. Baza klientów
2. Obsługa zleceń serwisowych
- dodawanie
- edytowanie
- wyliczanie wartości
- drukowanie
3. Historia napraw po numerze VIN

Za licencję pobieram jednorazową opłatę 300 zł netto, licencja bezterminowa, bez ograniczeń w ilości stanowisk.

Wymagania - dostęp do internetu. Aplikacja nie działa off-line .

Na systemie pracują już warsztaty mechaniczne, blacharskie i lakiernicze na terenie kraju. Chwalą sobie prostotę i intuicyjność tej aplikacji.

Dla zainteresowanych podaję kontakt do siebie www.computer-expert.pl . Dla kolegów, którzy będą zainteresowani przetestowaniem aplikacji udostępnię loginy testowe.

P

PogotowieSamochodoweUK

A ja mam 5 roznych formulazy i polke z nimi. Paczka dlugopisow i starczy mi + kalendaz 1 dzien na kazdej stronie.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
W programie JZK masz jeszcze fajna funkcje ustawiania przeglądów-wpisujesz datę do przeglądu auta i na tydzień przed wyrzuca auta do planowanych przeglądów-bardzo fajna rzecz-ludziom sie to podoba-dzwonisz-przypominasz o terminie przeglądu itd.
Tez mi ten program podpasował,ale wymyśliłem sobie ,że zrobie jednak cos swojego ,co własnie czynię...zobaczymy jak to wyjdzie

Punktów
0
Troll - ładny avatar :D Mój ulubiony z dzieciństwa.

chciałem tylko poinformować, że dodałem do mojego programu do warsztatu samochodowego wysyłanie sms ze swoim podpisem. Tzn., że w polu od klient zamiast widzieć numer widzi podpis Waszego warsztatu np.: Computer-Expert.pl .

Projekt ciągle się rozrasta i mechanicy ciągle mają nowe ciekawe rozwiązania. Zapraszam jeszcze raz do zapoznania się moim programem...

podaję bezpośredni link : http://www.computer-expert.pl/program-warsztat

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
czy bez dobrego programu komputerowego sie nie da? Na pewno napiszecie, że pogubię się w papierologi, ale chodzi mi o rozsadnie wydanie pieniędzy bo teraz dopiero zaczynam

Piszecie tutaj o dwóch programach: czym się różnią? widzę, że ten proponowany przez pana Mariusza jest dość znacznie tańszym ale czy nie jest gorszy? ktoś miał z nim jakieś doświadczenia?

P

PogotowieSamochodoweUK

Bajtansze jest zkonstruowanie odpowiednich szablonow na:
-przeglad
-zamowienie terninu i uslugi
-ceny czesci roznych dostawcow
-cena uslugi i czas
-opinia ogolna/podsunowanie

Ja srednio mam rozpisane papiery na okolo 5-15 aut w tygodniu i sie nie gubie;) Ale fakt kiedys zaopatrze sie w program.

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
Tylko pytanie czy warto oszczedzać te 300-500 zł, jeśli zwiększa to efektywność pracy. Tylko właśnie czy zwiększa?, to pytanie do osób korzystających z tych programów

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1316
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
tak pod jednym warunkiem ,że masz pełen plac aut kolejkę pytających klientów i zajęte 3 linie telefoniczne
jeśli zaczynasz ogranicz koszty administracyjne do minimum zainwestuj w sprzęt i narzędzia
biuro zrobisz jak przyjdzie na to czas

kupisz kompa drukarkę i program –bo na jednym sprzęcie do diagnostyki trudno prowadzić biuro
a z czasem zrobisz poczekalnie /powiesisz telewizor /kupisz expres do kawy;)
zacznij od zarabiania – czyli musisz mieć czym ,a biuro w kalendarzu na start wystarczy

mechanikus

Początkujący
Punktów
2
niesety nie mogę zgodzić się, że produkt firmy jzk jest najlepszy. Może kiedyś był, ale teraz jest dużo gorzej. Na początku był dużo mniej skomplikowany a teraz trudno się w nim połapać. Niedługo trzeba będzie doktorat robić z jego obsługi. Zgadzam się ze shrekiem, że najpierw trzeba zarabiać na warsztacie, potem dopiero myslec o biurze. Jednak, ja sam się przekonałem, że o tym biurze a raczej sprawami z nim związanymi musiałem zając się szybko. Już nie wystarczał zeszyt, który raz został zalany, raz zgubiony ( niestety starość nie radość). Ale wszystko zależy od człowieka. Ciekawi mnie ten nowy program, tylko pytanie do twórcy, czy podobnie jak w przypadku tych kiedyś wspaniałych programach, tu też nagle nie zostanie wprowadzona licencja na rok? pozdrawiam

P

PogotowieSamochodoweUK

Otoz to shrek ma racje, jak nie masz pelnego placu aut i nie masz takiego ruchu ze az musisz sekretarke z fajnym tylkiem zatrudniac, to odpusc i lec na papierze, a co masz zaoszczedzone to laduj w porzadny sprzet ktory sam na siebie zarobi i to nie raz;)

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
No panowie, to juz nie moge zatrudnic sekretarki z fajnym tylkiem, to po co ja warsztat zakładam? pokazywac tutaj zdjecia swoich:) pozdrawiam i dziękuje za rady, jednak spróbuje jakiś program a sekretarkę w ogóle sobie odpuszcze:) przynajmniej narazie.

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
siedziałem mysłałemi mysłałem, sniły mi się nawet sekretarki po nocy i ich tyłki ( to wasza wina bo ten temat zaczeliście) i postanowiłem spróbować ten program warsztat24. Co bedzie to bedzie, jak troche pokorzystam to napisze co i jak. Niestety o JZK przeczytałem zbyt dużo negatywnych opinii i ta cena jeszcze troche zbyt duża.

Do góry Bottom