• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Proszę o polecenie mechanika do 20km od Rzeszowa

marek15snk

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Witam

Poszukuje mechanika w okolicach Rzeszowa, tak do 20-30 km maks, który jest solidny i godny zaufania.
We wrześniu jadę w dalszą podróż i chciałbym, zrobić auto na ,,zicher".
Na chwilę obecną głównym mankamentem co mnie martwi jest zwiększone telepanie budą na jałowym biegu silnika. Zastanawiające jest to, że nastąpiło to tydzień po zmianie oleju ( z płukaniem silnika ), filtra oleju, filtra paliwa, filtra kabinowego i filtra powietrza.
Tak więc głównie interesuje mnie sprawdzenie przyczyny takiego zachowania + wymianę uszczelek w silniku, gdyż przy wymianie oleju zauważyłem mocno zapocony silnik od strony kabiny, do tego stopnia, że przegub wewnętrzny i półośka były oblane olejem (pampers rzecz jasna również był wilgotny ;D).

Z góry dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Jeszcze gotowi walczyć o klienta...

jakos nie widac zeby sie zabijali goscie o te robote:Da ja bym powiedzial w druga strone,co to musi byc za temat/przypadek/klient ze szuka na forum:woot:(kumacie o czym mysle;))

Ostatnia edycja:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
U mnie był dzisiaj gość na wymianę rozrządu.Miał schemat z neta wydrukowany i mowil, że na forum mówili 3godz na całość. Musiałem go pożegnać :facepalm:

marek15snk

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Hehe dobre z tym schematem. Tak, faktycznie odwiedziłem cały Rzeszów i żaden nie chciał mi wymienić uszczelki i sprawdzić przyczynę nierównej pracy silnika A tak serio to jest okres wakacyjny i 3 mechaników odmówiło przyjęcia auta. Dopiero na Wrzesień lub koniec Sierpnia bo mają zapierdziel. Wyjazd mam 6 Września i wolałbym przed trochę potestować auto.

Ale w zasadzie temat jest nieaktualny bo mam większy problem. I wyjazd jest już niepewny Otóż dzisiaj wrócił mi problem z przed roku. Gdy wracałem z roboty, trzy razy podczas jazdy (przyśpieszania) nagle odcina mi pedał gazu. Rok temu wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu bo tak pokazał VCDS i problem zniknął. Dzisiaj komputer nie pokazał żadnego błędu a problem znowu jest.

W takim stanie strach wyprzedzac cokolwiek i jechac gdziekolwiek. Ale pojezdze jeszcze trochę i może komputer wreszcie coś wyrzuci.

Ale temat w sumie do zamknięcia, bo to forum dla mechaników i jako klient w Waszym gronie pewnie prędzej najem się szydery jak pomocy

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
słabe masz te zlecenia - chciałbym się dowiedzieć czemu budą mi telepie ???? Może pies dyma ?

marek15snk

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Dla potrzebujących.
Nie wiem co dokładnie pomogło. Ale miałem zwarcie w lampie tylnej przez co ją zmieniłem i pojeździłem kilka kilometrów bez filtru powietrza.
Efekt jest taki, że już gazu nie odcina.

Nierówna praca silnika na jałowym biegu nadal jest, i na vcds zauważyłem, że dawka w grupie bodajże 01 w sekcji Engine, skacze pomiędzy 6,6 a ,6,9, Ale mniejsza z tym, auto nowe nie będzie :p

Najważniejsze, że problem z odcinaniem gazu znikł.

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Jezeli to silnik tdi i na rotacyjnej pompie to dawka 6 z kawalkiem to on paliwa nie dostaje

Do góry Bottom