1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Proszę o pomoc, mazda cx-9 Odpala i gaśnie.

Dyskusja w 'Pytanie do mechanika' rozpoczęta przez użytkownika henex1980, 21-03 19.

  1. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Witam. Nie nacieszyłem się długo autem, wczoraj kupiłem wspomniany model. Serwisowany do końca w mazdzie. Przebieg 280tys, Bez gazu ( narazie) U sprzedawcy odpalił na strzała, jechałem pół polski, odpalałem bez problemu. Auto postało noc i dziś z dzieckiem do szkoły a auto odpala i gaśnie, pochodzi może 3 sek. Nawet czasem nie tyle. Check żaden się nie świecił i nie świeci, jeden pilot miał ewidentnie słabą baterie i pomyślałem że może immobilizer jakiś problem robi.Poszedłem po drugi pilot i to samo, zmieniłem baterie , odpinałem aku na jakies 5 h i nadal to samo. Co jest grane? Proszę Was o pomoc. Auto w automacie.
     
    Ostatnio edytowano: 21-03 19
  2. RafałMS

    RafałMS Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-10 16
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    9
    Miasto:
    Siec
    Wróżka nikt nie jest , podepnij pod komputer sprawdź co pokaże. Karte wsadziłeś tą z która odpalał ? Może ma zabezpieczenia, zadzwoń do sprzedającego i jego pytaj.
     
    henex1980 lubi to.
  3. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Kartę? Miałem na myśli pilota, Tutaj odpala bez grota. Baterie zmienione, jak idę teraz do auta to mam dwa piloty ( płaskie jak karta) Próbowałem odpalać grotem, raz jednym, raz drugim. Auto odpali i gaśnie. Kontrola od immo zachowuje sie jak powinna, rozmawiałem z gościem od tych tematów, uprosiłem aby w sobotę mi przynajmniej wykluczył temat immobilizera bo tak myslę i nie wiem co innego mogło by się stać. Jak wypiąłem bezpiecznik od przepływki to popracował silnik 2 sek dłużej ale również zgasł. Nie mam dostępu do komputera, nie stety czuje że czeka mnie laweta i ktoś mądrzejszy niz ja.
     
  4. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    4 879
    Docenione treści:
    1 731
    Miasto:
    London
    Adres strony:
    Paliwo jest? Pompę w zbiorniku słychać ?
     
    henex1980 lubi to.
  5. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Paliwo jest, pompa wydaję się że pracuje tj.słychać ja.
     
  6. XMARIO

    XMARIO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    1 576
    Docenione treści:
    2 311
    Miasto:
    Mazowieckie
    Bo tak mają te zjeepane pompy. Słychać ją ale ma regulator ciśnienia i takie tam szczegóły. Trza podpiąć manometr i patrzeć co sie dzieje, zanim wyda się tysiaka. To jest tak, że za pół godziny, za godzinę odpali, a za dwie już nie.
     
  7. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Może i pompa lecz w tym przypadku a robiłem 4 podejścia przez dzien do auta jest to samo, silnik nie pracuje dłużej niz 3 sek.
     
  8. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    7 256
    Docenione treści:
    4 063
    Miasto:
    turek
    W komisie czy prywatnie kupiłeś?
     
  9. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Ciekawe czy u mnie tej cx-9 jest dojście do pompy od bagażnika?

    Od osoby prywatnej ale na fakture bo auto było na firme.
     
    Ostatnio edytowano: 21-03 19
  10. XMARIO

    XMARIO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    1 576
    Docenione treści:
    2 311
    Miasto:
    Mazowieckie
    ...fizycznej, nie prywatnej.

    To ma filtr przy zbiorniku i trójnik na powrót. Tam trza wpiąć manometr i patrzeć co sie dzieje.
     
  11. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    7 256
    Docenione treści:
    4 063
    Miasto:
    turek
    jak zwał tak zwał. czasem lepiej oddać niż się wsadzić na mine.
     
  12. XMARIO

    XMARIO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    1 576
    Docenione treści:
    2 311
    Miasto:
    Mazowieckie
    Już się wsadził, Mazda w automacie z fordowskimi zagadkami. Jak oddać...to trza rozkminić.

    To to potrafi nawet skręcać w jedną stronę. Pamiętam, że za to w Aso krzyknęli 6koła.
    toomi ma rację. Szybko to oddaj albo szykuj wory kasiory.
     
    Ostatnio edytowano: 21-03 19
  13. Misiakowski

    Misiakowski Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    853
    Docenione treści:
    107
    Miasto:
    Gdansk
    Ja tak kiedyś kupiłem volvo lepiej oddaj te auto jak koledzy radzą bo to może być worek bez dna...
     
  14. kubart

    kubart Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    8-02 19
    Postów:
    193
    Docenione treści:
    27
    Miasto:
    Wieden/ Hagenbrunn
    Uu niezla kwota, a awaria standard u mazdy koszt=max 500€
    Podepnij pod kompa najlepiej IDS , może to nie "mina". Jakie okolice?
     
    henex1980 lubi to.
  15. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Jestem z podkarpacia. Jasło. Awaria standard? Cos podejzewasz? Jestem umowiony na poniedzialek do serwisu ktory z opin w miesice jest najlepszy. Gosc po rozmowie tele nie robil wrazaenia ze to nie udana mazda w automacie z fordowska zagadka. Czy ma kom ids to nie wiem ale licze na to ze w warunkach jakie sa na moje okolice naprawia auto.
     
    Ostatnio edytowano: 22-03 19
  16. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Pojawila sie nadzieja ze to tylko stan paliwa. Powaznie. Wlasciciel stwierdzil ze mial 2 sytuacje w ktorych stal na drodze. Wskazanie paliwa na dole ale w zakresie 2-3kresek skali i brako paliwa. Raz na autostradzie wzywal pomoc i gosc go uswiadomil ze paliwa nie ma. Wracam z pracy i dolewam paliwa. Pompe z pkywakiem do sprawdzenia i mysle ze tutaj jest problem. Oby.
     
  17. kubart

    kubart Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    8-02 19
    Postów:
    193
    Docenione treści:
    27
    Miasto:
    Wieden/ Hagenbrunn
    jest taka opcja. Napisz czy ruszyła.
     
  18. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Na pewno. W pracy do 19.00 wiec kolo 20.00 bede cieszyl sie autem lub przeklinal. Dzieki
     
  19. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    4 879
    Docenione treści:
    1 731
    Miasto:
    London
    Adres strony:
    ha ha
     
  20. henex1980

    henex1980 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-08 16
    Postów:
    147
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Jasło
    Mam nadzieje ze ha ha:)