Cześć Wszystkim! Jako, że planuję kupno autka w niedalekim czasie chciałbym zasięgnąć Waszej fachowej porady bo sam jeszcze nie za długo siedzę w temacie motoryzacji
Mam kilka typów, moglibyście je skomentować?
1. Seat ibiza/toledo r. 02-05, silniku TDi 1,9. Przekonuje mnie tutaj pochodzenie tego silnika od volkswagena.
2. Nissan almera II, silnik 1,5 16v.
3. Honda civic VII, 1,6 v-tec.
4. Toyota corolla IX, 1,6 16v, chociaż wczoraj jeździłem dieslem 1,4 D4-D i wydawał się bardzo przyjemny.
Chyba tyle tych typów moich. Co o nich sądzicie? A może jakieś inne silniki albo w ogóle inne auta?
Mam kilka typów, moglibyście je skomentować?1. Seat ibiza/toledo r. 02-05, silniku TDi 1,9. Przekonuje mnie tutaj pochodzenie tego silnika od volkswagena.
2. Nissan almera II, silnik 1,5 16v.
3. Honda civic VII, 1,6 v-tec.
4. Toyota corolla IX, 1,6 16v, chociaż wczoraj jeździłem dieslem 1,4 D4-D i wydawał się bardzo przyjemny.
Chyba tyle tych typów moich. Co o nich sądzicie? A może jakieś inne silniki albo w ogóle inne auta?

A może wiesz coś odnośnie civica i almery? Chciałbym poznać wady i zalety wszystkich interesujących mnie samochodów żeby podjąć właściwą decyzję. Czy benzyna sama w sobie nie jest tańsza w utrzymaniu niż diesel?