Witam i prosze o rade bo nie jestem auto-fachowcem
,
zaopatrzylem sie ostatnio w (ang)Nissan Micra 1,2s 2003 w ktorym caly czas swieci maintanance/service silnika. Poprzedni wlasciciel mial zmostkowane czujnik temp oleju(przypuszczalnie uszkodzony) i czujnik predkosci silnika(?) tlum. z angielskiego ale uzywal samochod bez problemow przez ostatnie 5-7 lat (recordy przegladow, napraw).
Obecnie czasami mam problem z odpaleniem/startem silnika, ale gdy wyl/wlacz z pilota (mysle zresetuje komputer) odpala. Sporadycznie, ale silnik dziala nierowno, po kilku sek jest o.k.
Nie ma problemow z moca, predkoscia, zuzyciem paliwa,wentylator wlacza sie gdy silnik sie nagrzeje, inne kontrolki swieca/dzialaja, etc...,
Oprocz tego, moze to szczegol ale radio/cd samo sie resetuje i czesto wymaga security code(?).
Prosze o rade w temacie, od czego najlepiej zaczac w polskich realiach domowych/budzetowych, ja moge dostarczyc wiecej szczegolow.
Ja obawiam sie ang fachowcow bo jak koledze podpieli komp i zrobili diagnostyke (na nieszczescie z naprawa na raty bo nie byli pewni co tak naprawde bylo) to zaplacil £1000 !?!?
Pozdrawiam i Dziekuje, Jerzy
jerry4eu@gmail.com
,zaopatrzylem sie ostatnio w (ang)Nissan Micra 1,2s 2003 w ktorym caly czas swieci maintanance/service silnika. Poprzedni wlasciciel mial zmostkowane czujnik temp oleju(przypuszczalnie uszkodzony) i czujnik predkosci silnika(?) tlum. z angielskiego ale uzywal samochod bez problemow przez ostatnie 5-7 lat (recordy przegladow, napraw).
Obecnie czasami mam problem z odpaleniem/startem silnika, ale gdy wyl/wlacz z pilota (mysle zresetuje komputer) odpala. Sporadycznie, ale silnik dziala nierowno, po kilku sek jest o.k.
Nie ma problemow z moca, predkoscia, zuzyciem paliwa,wentylator wlacza sie gdy silnik sie nagrzeje, inne kontrolki swieca/dzialaja, etc...,
Oprocz tego, moze to szczegol ale radio/cd samo sie resetuje i czesto wymaga security code(?).
Prosze o rade w temacie, od czego najlepiej zaczac w polskich realiach domowych/budzetowych, ja moge dostarczyc wiecej szczegolow.
Ja obawiam sie ang fachowcow bo jak koledze podpieli komp i zrobili diagnostyke (na nieszczescie z naprawa na raty bo nie byli pewni co tak naprawde bylo) to zaplacil £1000 !?!?
Pozdrawiam i Dziekuje, Jerzy
jerry4eu@gmail.com