• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prosze o rade - (ang)Nissan Micra 1,2s 2003 po przejsciach,

jerry

Nowy
Punktów
0
Witam i prosze o rade bo nie jestem auto-fachowcem;),
zaopatrzylem sie ostatnio w (ang)Nissan Micra 1,2s 2003 w ktorym caly czas swieci maintanance/service silnika. Poprzedni wlasciciel mial zmostkowane czujnik temp oleju(przypuszczalnie uszkodzony) i czujnik predkosci silnika(?) tlum. z angielskiego ale uzywal samochod bez problemow przez ostatnie 5-7 lat (recordy przegladow, napraw).
Obecnie czasami mam problem z odpaleniem/startem silnika, ale gdy wyl/wlacz z pilota (mysle zresetuje komputer) odpala. Sporadycznie, ale silnik dziala nierowno, po kilku sek jest o.k.
Nie ma problemow z moca, predkoscia, zuzyciem paliwa,wentylator wlacza sie gdy silnik sie nagrzeje, inne kontrolki swieca/dzialaja, etc...,
Oprocz tego, moze to szczegol ale radio/cd samo sie resetuje i czesto wymaga security code(?).

Prosze o rade w temacie, od czego najlepiej zaczac w polskich realiach domowych/budzetowych, ja moge dostarczyc wiecej szczegolow.

Ja obawiam sie ang fachowcow bo jak koledze podpieli komp i zrobili diagnostyke (na nieszczescie z naprawa na raty bo nie byli pewni co tak naprawde bylo) to zaplacil £1000 !?!?

Pozdrawiam i Dziekuje, Jerzy
jerry4eu@gmail.com

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
napisz skąd jestes jesli z anglii z okolicy gloucester to moge polecic kolegow mechanikow z kompem, a jesli nie to zastanów sie czy nie kupic interfejsu diagnostycznego na allegro lub na ebayu bo jest tego duuużo i tanio a jesli chodzi o radio to pewnie nie masz zasilania pamięci czyli stałego plusa w kostce

jerry

Nowy
Punktów
0
;) przepraszam za moje ogolne wczesniejsze niefachowe opisy,
ale streszczajac to chcialem prosic o polecenie kogos zaufanego/doswiadczonego (moze z serwisu Nissana) bo niektore uszkodzenia nie sa nowe a autko smiga , .. no chodzi o to aby nie bylo gorzej, a ang w przeszlosci robili jakies triki to moze ,
jestem z okolic East Londyn/Essex

Do góry Bottom