• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przecieka maglownica,puka na nierównosciach

• Thread starter henex1980
  • Rozpoczęty
H

henex1980

Czy uszkodzona maglownica może objawiać się pukaniem na nierównościach?Mam lekki wyciek na kole od kierowcy i właśnie z tego koła tłucze się cos na dołkach.Głownie przy szybkiej jeździe. Dodam że jestem po wymianie tulejek wahacza,sworzni i łączników stabilizatorów. Mam jeszcze luźne gumy stabilizatora co najpewniej one są przyczyna tych odgłosów ale podobno maglownica również może tak się objawiać? Druga sprawa czy przy takiej robocie ja wymiana maglownicy konieczne jest wymienić drążki kierownicze a przy najmniej same końcówki? Dodam że wymieniam na używkę z auta o przebiegu 70tyś gdzie przekładnia jest sucha i brak jakichś luzów. ( 100zł) więc warte ryzyka. Jeszce jedno, czy taką maglownice przed założeniem warto jeszcze przepłukać? Jest sens? Prosze o pomoc.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
W warsztacie to musiał by zapłacić, a posty bezsensowne to pisze się za darmo:banghead:

H

henex1980

Maglownica zrobiona, stabilizatory wymienione, gumy tez a pukanie nadal wystepuje. Luzów brak. Ten typ chyba tak ma. . .

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Sprawdź, czy amor nie puka na tłoczysku. Ja wczoraj taką kia sportage miałem.

Do góry Bottom