• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przekładka ekranu dotykowego i przycisków między dwoma radiami marki Chrysler.

_Jacek_

Początkujący
Dołączył
2.10.2022
Postów
8
Punktów
0
Wiek
55
Witam,
Remontuję Jeepa Wranglera z 2016 r po dewastacji. Mam uszkodzony ekran dotykowy w radiu 430N i tu mam pytanie. Kupiłem podobne radio z Chryslera tylko bez kodu. Czy jak przełożę tylko ekran dotykowy z klawiszami do mojego radia w Jeepie będzie wołał o kod ?

Pozdrawiam
 

Encore

SuperMechanior
Dołączył
6.03.2020
Postów
2443
Porady
1
Punktów
404
Witam,
Remontuję Jeepa Wranglera z 2016 r po dewastacji. Mam uszkodzony ekran dotykowy w radiu 430N i tu mam pytanie. Kupiłem podobne radio z Chryslera tylko bez kodu. Czy jak przełożę tylko ekran dotykowy z klawiszami do mojego radia w Jeepie będzie wołał o kod ?

Pozdrawiam
Jak odłączysz je od zasilania akumulatora to będzie wołał kod
 

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
21.02.2016
Postów
4845
Porady
1
Punktów
1199
Miasto
Koszęcin
Nie do końca. Jak masz dopisany Vin w radiu to przez chwilę woła o kod a po chwili normalnie startuje. Bynajmniej tam mam w Chryslerze
 

Encore

SuperMechanior
Dołączył
6.03.2020
Postów
2443
Porady
1
Punktów
404
Nie do końca. Jak masz dopisany Vin w radiu to przez chwilę woła o kod a po chwili normalnie startuje. Bynajmniej tam mam w Chryslerze
Bartek a jakiej produkcji masz te radio? bo w chryslerze tam jest z 5 albo 6 producentów, on ma zapewne Alpine a tam woła kod nawet jak masz oryginał radio z auta, tak nawiasem odpali radio chwile to będzie widział za parę chwil czy zniknie komunikat code, ale wątpię.
 

_Jacek_

Początkujący
Dołączył
2.10.2022
Postów
8
Punktów
0
Wiek
55
Jutro radio dostanę to sprawdzę. Jak nie pójdzie to będę szukał dobrego człowieka na forum z kodem.
Pozdrawiam
 

_Jacek_

Początkujący
Dołączył
2.10.2022
Postów
8
Punktów
0
Wiek
55
Niestety prosi o kod.
T 00 AM 104 4 T0566
 

Załączniki

  • 20221003_120450.jpg
    20221003_120450.jpg
    4,6 MB · Wyświetleń: 10
  • 20221003_120834.jpg
    20221003_120834.jpg
    4 MB · Wyświetleń: 11

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
21.02.2016
Postów
4845
Porady
1
Punktów
1199
Miasto
Koszęcin
A cholera wie jakie ja mam radio. Ważne że lecą teledyski. Ale parę razy je wyciągałem i po włączeniu chciało kod a po chwili cyk i gra samo. W autelu jest opcja antykradzieżowe. Nie grzebałem ale może coś autele da rade
 
Do góry Bottom