• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przekaz dla woldzwagenowców

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Wam mechaniorom z wielkiego Youtuba wtsyd przypadkiem nie jest?

Admin, błagam, zostaw ten temat na widoku bo z Polaków się zachód naśmiewa.
Pół Polski studentów, drugie pół z maturami biega ... a gdy jułtuba patrzysz i słuchasz - to krew człowieka zalewa.

Jamochłony tępe:

Nie mowi się WOLDZWAGEN tylko FOLKSWAGEN.
Folks (narodu/narodowy) wagen (pojazd).

Wbijta to sobie jaką półośką w czaszki!!!

Dalej:

Nie wypowiadamy SKODA tylko SZKODA!!
Czemu?
Bo nad literką S toi Ś.

i nie DACIA tylko DAŚJA!!!

WOLDZWAGENY wy...
Gdzie tam jest "DZ"???

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
Pozwolę z Tobą się nie zgodzić. Jesteśmy w Polsce i wymawiamy obce wyrazy tak jak w Polsce, to się wymawia. A następnie przechodzi to do potocznego języka.
Przepraszam PiFko, ale to jakiś początek zakamuflowanego procesu germanizacji w Twoim wykonaniu?

Niestety stary lisior henior na takiego lizaka się nie złapie.

Chociaż potencjał masz niezły, fakt. Nieświadomą amebę zwabisz.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
A dlaczego Polacy yepią niemca, gdy niemiec na Polonez mówi Polonec?
A dlaczego Polak ma żal do niemca o to, że nazwisko Zejkosz wypowiadają jako Cejkoc?
Nazwy własne i podobne - panie Heniu - nie podlegają tłumaczeniom, zatem nie ma KSJAJOMI, jest śaomi (dot.Xiaomi).

A najlepszym numerem jest w każdej polskiej restauracji "strogonow" na talerzu. Tak jak mechaniki nie wiedzą o Szkodzie tak kucharze o istnieniu człowieczka z nazwiskiem STROGANOV.

A Helmutów i Horstów to ja lubię tylko z OJRO skubać. Ich ogólny iloraz inteligencji nie przekracza średniej IQ żab i ślimaków.
Bardzo lubię tłumaczyć horstom i helmutom ciężkie zagadnienia. Mają wtedy ślipia jak u rozjechanej żaby.

Błędy w wymowie obcych nazw wynikają w Polsce z głupoty i lenistwa. Sam zobacz, słynnego Zimmermanna (MMA) zna wielu. Czemu zatem "cimerman" ?? Przecie tam jest napisane zimerman. Bo się osłuchali i już wiedzą?

Ostatnia edycja:

Rys00

Boss regionalny
Punktów
96
A jakie to ma znaczenie bez przesady, można się lekko skrzywić jak ktoś źle coś wymawia ale żeby robić szum z tego ? ktoś od dziecka jak widział Z to czytał Z a nie Cii ,

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
Po co Wy się w ogóle wpuszczacie? Takimi właśnie małymi kroczkami, ziarenkami działają obce wywiady. Wypuszczają balony meteorologiczno/informacyjne sprawdzając to i tamto.

Przeczytajcie jeszcze raz mój pierwszy post w tym temacie ze zrozumieniem i wystarczy.

Tylko, że niestety ja mam całkiem inną świadomość...i dla większości to abstrakcja. Jakbym Wam parę bajek opowiedział, co mi kolega opowiadał, to byście z krzesełek pospadali :D Nawet nie wiecie, jacy jesteście szczęśliwi żyjąc na nieświadomce :)
Faza jak w Matrixsie...

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Patrzą jak na wariata
Nie, raczej nie. Tak frajerski potrafi być tylko blok wschodni sapiens wypranych ze wszelakich zasad i norm mentalno społecznych. Na zachodzie ludzie słuchają, często chwalą a nawet dziękują a w Polsce każdy jest mądrzejszy oraz każda konwersacja kończy się wywyższaniem pacjenta X nad pacjentem Y. To nic innego aniżeli upośledzenie. Dorosły, niby zdrowy na łeb osobnik nie dopuszcza myśli o istnieniu innego osobnika, słabszego bądź mocniejszego - co przekłada się potem na nie dopuszczaniu do istnienia czyjegoś zdania. Wierz mi na słowo honoru, trochę Świata zjeździłem. Potem dotarło, że większych egoistów i sadystów jak LT/PL/UA w tej części Świata mie ma.
Ta "maść" nie musi a kopie.
Kiedyś, Polaki nawalały niemca i ruskich.
Potem cyganów. Po nich wszelakiej barwy asfalty i ciapate poprzedzone skośno okimi.
A teraz nawalają i swoich.
Trybisz?
Polak nienawidzi wszystko co żyje.
--
Niemiec ma Ciebie w d...
Francuz, Angol też.
Prawie nikt z zachodniej UE urlopować tu nie przyjeżdża. Czesi i Słowacy też się wypięli. Węgrzy za współpracę także podziękowali.
Włosi i Hiszpanie mają Polskę za zawód a nie kraj.
Wymieniać dalej??
:)

I nie nazywaj "bycie kimś" na dnie.
Tak, tak. Polska to już nawet nie wschód Europy. To dno Europy. Mordujcie zatem dalej bliźniego swego. Tak, ja wiem. W PL jest super ale tylko w TVP/TVN i w Polsacie a każdy mądry, kto przyjechał zobaczyć te super - był tu tylko raz.
Dobrze, że kupiłem chałupę za granicą. Dawno temu żałowałem, trochę tęskniłem lecz teraz wiem, że nie miałem do czego, szydercza i upadła kraino.

Ostatnia edycja:

Rys00

Boss regionalny
Punktów
96
W tym poście wyżej to chyba opisałeś siebie

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom