• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przerywanie 1200-2500

Dupej91

Początkujący
Punktów
0
Witam,
Gościu robił mi rozrzad, wymienił wszystko I było ok. Szarpalo karoseria auta i byłem umówiony na późniejszy termin by sprawdzić co się dzieje, jednak w między czasie pojawił się problem klap wirowych, oddałem elektrykowi by je przeprogramowal. Po odebraniu auta, dziwnie buczalo przy przyspieszaniu, taki terkot. Stwierdzili elektrycy że pierwsze co to muszę wyeliminować te drgania, że może przez to. Oddałem do mechanika tego co wymieniał rozrzad. Przy okazji usunął klapy wirowe fizycznie (wyciął I z tego co wiem są bez zaślepek, przelot I tyle.) I zmienił dwumasa. Auto chodzi normalnie, jednak na zimnym przy obrotach w granicy gdzieś 1200-2500 poszarpuje autem przy stopniowym dodawaniu gazu. Przy rpzgrzaniu auta do 90st. Szarpanie jest prawie nie odczuwalne, czasami brak. Auto to scirocco 2008, 200km cawb

Komputer nie pokazuje żadnych bledow

Możliwe iż trzeba jeszcze raz robić jakiś program na te klapy? Coś może się zresetowalo przy wymianie dwumasa I usunięciu tych klap

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom