• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przewody hamulcowe w oplocie

ojek

SuperMechanior
Punktów
139
Miasto
Węgrów
Chłopaki, jaka jest teoria przewodów w oplocie - każdy wie. A jak w rzeczywistości? Warto założyć ? W moim chrupku robię hamulce od zera, więc pomyślałem o takich. Jeśli warto - polecacie jakiś zakład który zrobi na wzór ?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1215
do zwykłego cywilnego auta to przerost formy nad treścią- ale to moje zdanie!

oczywiście zawsze warto zamontować coś bardziej wytrzymałego, wyczynowego i tak dalej. na pewno będzie lepiej. jeżeli masz za dużo kasy to polecam.
moja propozycja: czy nie lepiej zamontować zwykłe (oczywiście porządne i firmowe !) przewody a za oszczędności kupić lepsze tarcze i klocki? będzie większy efekt.

ojek

SuperMechanior
Punktów
139
Miasto
Węgrów
Wiesz, nie do końca to cywil, terenówkę w błoto robie. mocniejsza pompa, większe tarcze, klocki i zaciski, bębny z tyłu zastąpione tarczami, zastanawiam się tylko czy realnie taki przewód coś da

pawcar

SuperMechanior
Punktów
900
Miasto
Manchester
większe ciśnienie będzie z racji, ze oplot się tak nie hmm wybrzuszy ? Ciężko to nazwać. Poszukać trzeba jakieś artykuły. Więc na logikę większe ciśnienie będzie na zaciskach. O ile tego nie wiem, czy znacznie ? nie mam pojęcia.

Grzegorz.Józefów

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
355
Miasto
Józefów
Wiesz, nie do końca to cywil, terenówkę w błoto robie. mocniejsza pompa, większe tarcze, klocki i zaciski, bębny z tyłu zastąpione tarczami, zastanawiam się tylko czy realnie taki przewód coś da
Zmieniałem u jednego klienta na jego życzenie, dorabiali wg wzoru w Warszawie przy Grochowskiej 45a jak coś to tel. 22879 97 70
Jego życzenie było takie że w wakacje jeździ w góry i chce mieć lepsze heble, robiłem to w zwykłym cywilnym kombi a był to Lancer 1.6 :)
i z relacji klienta po zmianie były takie "ostrzejsze" :D

ojek

SuperMechanior
Punktów
139
Miasto
Węgrów
Zmieniałem u jednego klienta na jego życzenie, dorabiali wg wzoru w Warszawie przy Grochowskiej 45a jak coś to tel. 22879 97 70
Jego życzenie było takie że w wakacje jeździ w góry i chce mieć lepsze heble, robiłem to w zwykłym cywilnym kombi a był to Lancer 1.6 :)
i z relacji klienta po zmianie były takie "ostrzejsze" :D
No i właśnie o to mi chodzi :D dzięki za kontakt

Grzegorz.Józefów

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
355
Miasto
Józefów
@Drugi2 trochę tak ,trochę nie , po wymianie na jeździe próbnej miałem wrażenie że hamulec jest tak jakby trochę działał 0 - 1 trochę mniej było możliwości "dozowania" siły hamowania ale może to faktycznie placebo nie wiem
najważniejsze że klient się rozliczył a nie były to tanie rzeczy i był happy :D :D :D

Do góry Bottom