1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

punto 1.2 2012 brak pądów

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Laskazpolski, 11-11 18 o 0:29.

  1. Laskazpolski

    Laskazpolski Nowy

    Offline
    Dołączył:
    5-10 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Witam mam taki problem wymieniłem silnik w pandzie 1.2 2012 rok wszystko pięknie ładnie wyjołem stary włożylem nowy przekręcam kluczyk kontrolki sie świecą próbuje odpalić i nagle wszystko mi zgasło i brak prądów , nawet jak podłączam akumulator to nawet nie zaiskrzy czy ktos moze mi cos podpowiedzieć co mogło sie stać z góry dzięki...
     
  2. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 683
    Docenione treści:
    1 723
    Miasto:
    turek
    może masa?
     
  3. Laskazpolski

    Laskazpolski Nowy

    Offline
    Dołączył:
    5-10 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    witam mała pomyłka to jes panda

    sprawdziłem wszystkie masy i są ok dałem nowy akumulator i dalej nic
     
  4. mazi0000

    mazi0000 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    24-04 11
    Postów:
    196
    Docenione treści:
    17
    Miasto:
    Katowice
    Masa na skrzyni.
     
  5. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 114
    Docenione treści:
    391
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Takim brakiem masy rozrusznik chetnie gotuje sterowniki.
     
  6. Laskazpolski

    Laskazpolski Nowy

    Offline
    Dołączył:
    5-10 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    o ktorym sterowniku mówisz?
     
  7. Peita

    Peita Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    25-02 18
    Postów:
    198
    Docenione treści:
    40
    Nie masz gdzies dobrego styku , pewnie jakas masa . I jesli je sprawdzałeś to poprostu zle
     
  8. Laskazpolski

    Laskazpolski Nowy

    Offline
    Dołączył:
    5-10 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    ale jak podłącze ekstra kabel do plusa i dotkne nadwozia to mi iskrzy więc masa chyba jest
     
  9. Peita

    Peita Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    25-02 18
    Postów:
    198
    Docenione treści:
    40
    Ty naprawde tak sprawdzasz mase ? Jesli tak to proponuje sie leczyć jesli nie jest juz za późno
     
    art234, Lechtak oraz WOODOO lubią to.
  10. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Online
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    526
    Docenione treści:
    118
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Potem nie ma się co dziwić, że brak komunikacji z jakimś sterownikiem ...
     
    Peita, art234 oraz WOODOO lubią to.
  11. WOODOO

    WOODOO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-08 14
    Postów:
    2 041
    Docenione treści:
    808
    Miasto:
    WWA
    VelvetyNaturalChimpanzee-size_restricted.gif

    Dawać, dawać więcej takich tematów- niezły ubaw jest...:p:D
     
    Ostatnio edytowano: 11-11 18 o 11:40
    Lechtak lubi to.
  12. Franek1981

    Franek1981 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    5-11 18
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Hajnówka
    Sprawdź bezpieczniki.
     
  13. Laskazpolski

    Laskazpolski Nowy

    Offline
    Dołączył:
    5-10 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    to akurat nie był mój pomysł ale spoko
     
  14. Lechtak

    Lechtak Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    12-01 16
    Postów:
    342
    Docenione treści:
    190
    Miasto:
    Wrocław
    [​IMG]
     
    toomii76 lubi to.
  15. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 114
    Docenione treści:
    391
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Dobry patent z tym iskrzeniem. Warto spróbować. Myślałem ze tylko tak sie zapala łuk na elektrodzie.
     
  16. motorynka

    motorynka Początkujący

    Online
    Dołączył:
    22-05 16
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    7
    Miasto:
    Mława
    nie wiem jak jest w Pandzie ale niektóre auta mają dwa przewody plusowe przykręcane do rozrusznika ,może ten cieńszy jest zerwany lub nie podłączony , a jeżeli sprawdzić masę silnika to podać przewód dodatkowy z minusa akumulatora na silnik a nie na nadwozie a nie iskrzyć plusem
     
  17. Lechtak

    Lechtak Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    12-01 16
    Postów:
    342
    Docenione treści:
    190
    Miasto:
    Wrocław

    I to jest prawidłowe działanie
     
    Ostatnio edytowano: 11-11 18 o 14:30
  18. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 114
    Docenione treści:
    391
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Nawet trzy bywaja
     
  19. Lechtak

    Lechtak Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    12-01 16
    Postów:
    342
    Docenione treści:
    190
    Miasto:
    Wrocław
    Ale żeby iskrzyć ?
     
  20. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    2 092
    Docenione treści:
    337
    Miasto:
    WLKP
    To lepiej przemostkuj kablem rozruchowym mase z bieguna aku do skrzyni i nadwozia.