• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pytania po przeglądzie XC90 w serwisie Volvo

jurek141

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam wszystkich i bardzo proszę o Waszą opinie. Po przeglądzie w serwisie Volvo mojego XC90 AWD 2.4 D5 185KM 2006rok były ustalone ew naprawy:
-Brak napędu na tył,
-Awaria systemu kontroli trakcji,
-Zapocenie z pokrywy zaworów,
-Zapocenie z vacum pompy,
-Wymiana prawej poduszki silnika,
-Wymiana górnej poduszki silnika,
-Uszczelnienie podstawy filtra oleju i umycie silnika w celu weryfikacji czy nie ma jeszcze gdzieś wycieku.
Które zdaniem Państwa z tych napraw trzeba zrobić koniecznie i w miarę szybko, a które mogą zaczekać?
Pozdrawiam i czekam na ew odpowiedzi

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Jak już robić, to robić wszystko. Jaki sens umawiać się kilka razy i kilka razy rozbierać auto i płacić za dodatkowe rh? Za jedną robotą wyjdzie taniej i szybciej.

jurek141

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Dziękuję za odpowiedź, chociaż w serwisie powiedzieli, że awaria systemu kontroli trakcji może być powiązana z brakiem napędu na tył

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Tył nie ciągnie w połowie starych XC i kontrola nie szaleje. Jeśli oddajesz pełnoletnie Volvo do serwisu to powodzenia, zapewne ta lista przekroczy wartość auta przy obecnej rbh

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Pewnie uszkodzony haldex albo tuleja łącząca reduktor ze skrzynią. Powiązane błędy

jurek141

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Pewnie uszkodzony haldex albo tuleja łącząca reduktor ze skrzynią. Powiązane błędy
Tył nie ciągnie w połowie starych XC i kontrola nie szaleje. Jeśli oddajesz pełnoletnie Volvo do serwisu to powodzenia, zapewne ta lista przekroczy wartość auta przy obecnej rbh
Masz rację chociaż nie kupiłem za tanio, bo szukałem auta bez pneumo zawieszenia, z manualną skrzynią, z silnikiem 185KM, 5 miejsc oraz czarna skóra
Automatyczne połączenie postów:

Miałem nie jedno auto, ale po raz pierwszy się spotykam z diagnozą serwisu ws ew napraw jako:
-Zapocenie z pokrywy zaworów,
-Zapocenie z vacum pompy,
-Uszczelnienie podstawy filtra oleju.
I że w serwisie powiedzieli, że naprawa tego może mieć spory koszty... (

Ostatnia edycja:

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Im dłuższa Lista wiadomo, rachunek też odpowiednio długi.Auto z górnej półki się wierzyć nie chce egoiści mają wyboistą drogę życia.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Jak tylko zapocenie a nie wyciek to można zostawić. W swoim warsztacie mam zasadę, że jeżeli to pełnoletni chrupek, olej nie cieknie na chodnik i na przeglądzie za mocno nie marudzą to nie ruszać tylko obserwować bo najczęściej ruszysz jedno to w innym miejscu zacznie lecieć

Do góry Bottom