• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Różnice CDP+ Autocom

egai

Początkujący
Punktów
0
Witam
Na wstępie zastrzegam że jestem nowy w temacie tych wszystkich interfejsów diagnostycznych.
Mam w związku z tym pytanie otóż na allegro znalazłem dwie ciekawe aukcje, tą: http://allegro.pl/interfejs-tcs-cdp-autocmp-pelen-zestaw-tanio-i4367723501.html i http://allegro.pl/cdp-interfejs-poprawiony-chip-z-polski-pl-kable-i4349193180.html
I nasuwa mi się pytanie czym różnią się te dwa urządzenia od siebie?( oczywiście oprócz ceny) I jeszcze, czym różnią się te interfejsy od oryginalnego Autocom-a? Bo jak dobrze mi się wydaje te dwa linki wyżej z urządzeniami są to kopie?
Z góry dzięki za odpowiedz.

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Ogólnie to są dwie wersję tych urządzeń. Dwie płytki na procesorze infineon i jedna/dwie płytki na STM32. W pierwszej wersji często brakuje OKI MSM6636B co powoduje brak komunikacji z niektórymi Fordami oraz BMW E60, E90. Druga wersja zbudowana na procesorze STM32. Jedno płytkowe najgorsze złomy ciężkie w naprawie. Ostatnio poprawione na dwu płytkowe. urządzenia na infineon działają pod programem CDP. Urządzenia STM32 na CDP+. Większość urządzeń przystosowana pod cars/truck.
Urządzenia infineon to przeważnie złota/srebrna obudowa z trzema diodami z boku. STM32 to niebieski kwadrat świecący od góry. Często spotykany "power adapter". Oba urządzenia idzie zakupić w cenie nie przekraczającej 500zł. Nie ma czegos takiego, że za 1000zł kupujesz super wypasioną jakość. Przeważnie wychodzą z tej samej fabryki ale polskie januszebiznesu sprzedają dwa razy drożej.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Kup na allegro oba to zobaczysz różnice ... zwłaszcza jak prowadzisz działalność :)

Do góry Bottom