• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ręce opadają Passat b5 fl

Nero_22

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich na forum.Prosze o pomoc Passat b5 fl 1.9 tdi 130 km.po wymianie wszystkich wężykow podciśnienia,wymiany pompy vacu,czyszczeniu turbiny,czujnika n75,n18 nadal mam twardy pedal hamulca oraz turbina wstaje dopiero od 3 tys.obr.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Witam wszystkich na forum.Prosze o pomoc Passat b5 fl 1.9 tdi 130 km.po wymianie wszystkich wężykow podciśnienia,wymiany pompy vacu,czyszczeniu turbiny,czujnika n75,n18 nadal mam twardy pedal hamulca oraz turbina wstaje dopiero od 3 tys.obr.
....twardy pedał >>>czy brałeś pod uwagę servo .Ono ma bardzo duży wpływ na pedał hamulca !!!

Nero_22

Początkujący
Punktów
0
Poprostu aktualnie znajduje się na poligonie i auto zostawiłem.Jak wrócę to będę coś tam grzebać.a w głównej mierze to chodziło w pytaniu o twardy pedal hamulca i o późne wstawanie turbiny bo wstaje dopiero od 3 tys obr/min.na chwilę obecną nie mam możliwości podłączenia vaga ani wakuometra

Nero_22

Początkujący
Punktów
0
Czy ktoś ma może jakijs schemat jak podłączyć wakuometr czy bezpośrednio do pompy wacu czy poprzez jakijs trójnik?

Nero_22

Początkujący
Punktów
0
Dziś posprawdzalem wakuometrem podciśnienia i na samej pompie waku jest -1.0 więc dążąc po przewodach do serwo odczepiajac przewód i zaslepiajac przewód który wchodzi w serwo jest -1.0 a gdy podlaczam przewód w serwo jest praktycznie zerowe.wiec decyzja pada na wyciągnięcie serwa i okazało się że zalane wodą.teraz pytanie brzmi czy jak włoże nowe serwo to będę musiał odpowietrzyc pompę ABS?proszę o porady czy można to zrobić bez komputera?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No nie mów, że odkręcałeś przewody od pompy hamulcowej...???:eek: po chu...:facepalm:

Nero_22

Początkujący
Punktów
0
WODOO NIC NIE NAPISALEM ZE ODKRECALEM PRZEWODY OD ABS TYLKO SIE ZAPYTALEM A TY JUZ ZNOW OD IDIOTOW WYZYWASZ...LEPIEJ SIE ZAPYTAC NIZ WYZYWAC...WSZECHWIEDZACY WODOO...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ty to jednak inny jesteś trochę...:android:
Zadajesz pytanie:
włoże nowe serwo to będę musiał odpowietrzyc pompę ABS?proszę o porady czy można to zrobić bez komputera?
więc każdy by pomyślał, że wywalałeś serwo razem z pompą- odkręcając przewody...bo po co inaczej byś pytał o to jak nie ruszałeś układu hamulcowego, nie powodując jego zapowietrzenia...???:woot:
A TY JUZ ZNOW OD IDIOTOW WYZYWASZ..
Zacytuj gdzie cię wyzwałem od idioty... choć zadając takie pytania jakie zadajesz mogłeś sam się tak poczuć i nazwać...:rolleyes::D

A po za tym to jest jak sama nazwa wskazuje FORUM MECHANIKÓW, więc z automatu powinni być tu ludzie co ogarniają choć podstawy tego fachu... ale w rzeczywistości to logują się tu idioci bez podstawowej wiedzy nawet tak skromnej jaką oferuję jakakolwiek szkoła o tym profilu...:banghead:
Dam sobie rękę uciąć, że nigdy nawet nie zajrzałeś do chociażby podręcznika do zawodówki o profilu mechanik...:meh: Z decydowanie wskazuje na to poziom twoich pytań...:meh:

Ale są i pozytywne strony tego forum- dostarcza nieskończenie dużo rozrywki jak się czyta wypociny geniuszy intelektu co to tworzą tu tematy...:D

Do góry Bottom