• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

radio Pioneer DEH-1420UB nie chce się wyłączyć. Astra F 92 r

Marcin93

Uczestnik
Punktów
0
Witam, jest problem, kupiłem dwa dni temu nowe radio jw. Wczoraj byłem u elektryka samochodowego który bez problemu wszystko zrobił tylko jest jeden haczyk, nie da się tego radia wyłączyć. w instrukcji jest że należy wcisnąć przycisk SRC/Off i przytrzymać go min. 1 sek. po zrobieniu tego muzyka faktycznie przestaje grać tyle że na wyświetlaczu zaczyna się wyświetlać napis "DEMO" itd różne wizuallizacje i napisy co to radio ma. W żaden sposób nie da się tego wyłączyć. Dodam że radio działa bez kluczyka w stacyjce. Wyłączam je przez wciśnięcie klawisza od wyciągnięcia panelu radia, wtedy trochę odejdzie i nie ma zasilania. Proszę o pomoc może już się z tym spotkaliście.

D

dekster

Witam, jest problem, kupiłem dwa dni temu nowe radio jw. Wczoraj byłem u elektryka samochodowego który bez problemu wszystko zrobił tylko jest jeden haczyk, nie da się tego radia wyłączyć. w instrukcji jest że należy wcisnąć przycisk SRC/Off i przytrzymać go min. 1 sek. po zrobieniu tego muzyka faktycznie przestaje grać tyle że na wyświetlaczu zaczyna się wyświetlać napis "DEMO" itd różne wizuallizacje i napisy co to radio ma. W żaden sposób nie da się tego wyłączyć. Dodam że radio działa bez kluczyka w stacyjce. Wyłączam je przez wciśnięcie klawisza od wyciągnięcia panelu radia, wtedy trochę odejdzie i nie ma zasilania. Proszę o pomoc może już się z tym spotkaliście.

Małe sprostowanie.
Należy wyłączyć radio przytrzymując guzik SCR jak muzyka zgaśnie i będzie sobie migać DEMO, należy ponownie przytrzymać przez kilka sekund ten sam guzik. Powinno pojawić się się specjalne "ukryte" menu i sprawdź czy nie masz opcji DEMO "OFF"

Pomoc z kodem do radia
Kontakt:
Tel.: 722 171 351
e-mail: stefan15@poczta.onet.pl
nr gg: 2094894
Zapraszam.

Pomogłem? Kliknij „Lubię”

figus2

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Ryki
Chyba coś ci kiepsko podłaczył ten elektryk to radio skoro gra bez zapłonu, no chyba że tak chciałeś.

Kondziar

Nowy
Punktów
0
U mnie w cienkim też działa raadio bez zapłonu (już tak miałem jak kupiłem) i zbytnio mi to nie przeszkadza... wyciągasz sam panel i po sprawie :))

Do góry Bottom