• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Reaktywacja FSO Warszawa M20 (Pobieda)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Witam szanownych tubylców po długiej nieobecności, mam w planach projekt rekonstrukcji wyżej wymienionego pojazdu z ubiegłego wieku ale jest spory problem z częściami zamiennymi z racji zacnego wieku tegoż wehikułu. Będę w nim ciosał tylko blacharę więc potrzebuje chociaż część z części elementów karoserii. Cuś tam znalazłem w sieci ale nie za wiele. I tu pytanie, czy jest tu ktoś kto ma jakieś informacje, namiary na jakieś firmy, instytucje zajmujące się takimi sprawami, lub sam posiada jakieś elementy do takiego pojazdu? Potrzebna podłoga bagażnika, wnęka na koło zapasowe, słupki drzwiowe, progi, podproża oraz błotnik tylny prawy, to tak na początek. Z góry wielkie bóg zapłać.

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
A może udałoby się te części wykonać samemu z blachy

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
304
Miasto
Rakszawa
Jakkolwiek głupio to nie brzmi, to typ może mieć trochę racji - pierwsze egzemplarze i tak miały ręcznie ciosaną blachę, więc co za różnica, czy będzie to wycięte z trupa na części, czy zrobione według współczesnych technologii.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Prostsze elementy to na pewno będę dorabiał z arkusza ale niektóre tłoczone głęboko wolałbym kupić nowe o ile będzie taka możliwość. Podproża są dostępne, progi też, gorzej ze słupkami drzwiowymi, podłogą bagażnika, wnęką na koło i błotnikiem prawym tylnym, tym bardziej że chciałbym żeby to wyglądało jak w oryginale a nie jak jakaś tandetna rzeźba.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
U mnie jest firma która reaktywuje stare mercedesy (z reguły przedwojenne lub krótko po II wojnie) i z tego co wiem to sporo części dorabiają sami z blachy.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
a za co ta łapka w dół?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
U mnie jest firma która reaktywuje stare mercedesy (z reguły przedwojenne lub krótko po II wojnie) i z tego co wiem to sporo części dorabiają sami z blachy.
W Bydgoszczy był/ jest ( chyba) taki fachura starszawy daty...co do Junaka robił części blacharskie od osłon łańcuchów po wózki boczne.mial swoje maszyny i proces technologiczny i wytwarzał...
Nie gadam głupot ponieważ parę lat temu za chyba 350zl kupiłem od niego pełną osłone do m10 od niego i powiem że jakość jego wykonania była lepsza jak fabryka.
a za co ta łapka w dół?
Ja dałem łapkę w góre

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Jak przy Warszawie pracę?
Witam szanownych tubylców po długiej nieobecności, mam w planach projekt rekonstrukcji wyżej wymienionego pojazdu z ubiegłego wieku ale jest spory problem z częściami zamiennymi z racji zacnego wieku tegoż wehikułu. Będę w nim ciosał tylko blacharę więc potrzebuje chociaż część z części elementów karoserii. Cuś tam znalazłem w sieci ale nie za wiele. I tu pytanie, czy jest tu ktoś kto ma jakieś informacje, namiary na jakieś firmy, instytucje zajmujące się takimi sprawami, lub sam posiada jakieś elementy do takiego pojazdu? Potrzebna podłoga bagażnika, wnęka na koło zapasowe, słupki drzwiowe, progi, podproża oraz błotnik tylny prawy, to tak na początek. Z góry wielkie bóg zapłać.

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Bo od ponad miesiąca za nic nie pisze
A me się wydaje że chłopak robi i siedzi przy projekcie i nie ma czasu na głupoty bo przy Warszawie w tych czasach to raczej jest co robić.
Jak tak sądzisz, to powiedz mi czemu odpisujesz w tematach co założyciel tematu nie odpisuje od roku lub grubo pare miesięcy? Czyżby jednak spam?
Lepiej niech kolega się wypowie co tam u siebie zdziełał z tym sejczenti? Coś do przodu poszło czy zacięcie?

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Jak tak sądzisz, to powiedz mi czemu odpisujesz w tematach co założyciel tematu nie odpisuje od roku lub grubo parę miesięcy? Czyżby jednak spam?

Staram się nie pisać
Lepiej niech kolega się wypowie co tam u siebie zdziełał z tym sejczenti? Coś do przodu poszło czy zacięcie?
Dopiero za rok mogę kupić może się za pół roku uda
A me się wydaje że chłopak robi i siedzi przy projekcie i nie ma czasu na głupoty bo przy Warszawie w tych czasach to raczej jest co robić.
Raczej Jak się robi i siedzi przy projekcie to się mówi jak leci w sensie że jak tam idzie Projekt

Do góry Bottom