• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Remont głowicy scenic 2.0 16v LPG

Punktów
0
Witam renault scenic 2 2.0 16v brak kompresji na 3cim cylindrze pewnie poszedł zawór albo gniazdo zaworowe od gazu jakie to są koszta remontu samej głowicy nie licząc uszczelki glowicy rozrzadu chodzi mi o samą głowice wyjętą z auta i zawiezieniu do odpowiedniego warsztatu co robią remonty głowic pozdrawiam

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Czyli powiedzmy raczej wszystkie zawory nie będą upalone i do wymiany ale gniazda do roboty będą wszystkie planowanie plus szczelność max 1500 powinienem sie zamknąć tak ?
Jak będziesz zawoził głowicę do warsztatu obróbki to na wstępie powiedz im, że co by nie było do roboty to i tak nie zapłacisz im więcej jak 1500, bo tak ci powiedzieli na forum, a na forum wiedzą najlepiej, choć tej głowicy na oczy nie widzieli...:D

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Ostatnio płaciłem cos koło 2400 za taką. Wszystkie zawory, gniazda uszczelniacze prowadnice szlif.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Ta gdzie wożę jest taniej. Nie powiem ile place ale w myśl zasady jak jest duży przemiał a mały zysk to interes jest. Wwanien woziłem gdzie indziej ale Pan już emeryt i odpuścił sobie. Ale np umawiamy się na 9:00. Jestem w punk, zostawiam głowice i jadę na kawę. Jest 9:45 telefon głowica szczelna splanowana. Na powrocie po części i tadam w jeden dzień kapitala TDI zrobiona

Do góry Bottom