• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Clio 3 III filtr paliwa - wymiana

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
599
1.2 16V 55kW 75KM
Takie pytanie.
W trójce jest w ogóle filtr paliwa? Bo wszystkie heńkowe katalogi pokazują, że jest (przelotowy) nawet żem se zakupił.
...ale przeleciałem po przewodach i na 99% nie widzę filtra...Jedyna wzmianka jest na elektrodzie, ale czy to nie herezje, tego nie wiem na 100%.
Mam jeszcze chytry plan zadzwonić do motoryzacyjnego specjalizującego się tylko w Renałtach.

A że heniek ma dobre serce postanowił założyć "Miśkowi" temat filtra - bo nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

A pytam, bo w połowie przewodów są złączki. I zaraz się okaże, że wycieli filtr i pociągnęli sam przewód do złączki.

To co wspomożemy "Miśka" z reklamami? Bo jak coś to dzwonię na sklep/y ;)

Ostatnia edycja:

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
599
A takie cóś ?
Ale to diesel jest. 1.5 chyba. ( na 98% )
Np. w katalogu IC jest przy pochłaniaczu par...ale w moim przypadku nie ma nic.
Polift 2012.
Na pompie bezpośrednio nie ma?
Panga byś wykręcił i sprawdził :D

Gdzie się nie wpisuje po vinie czy roczniku i silniku wyskakują same filtry i żadnej pompy.

Chyba robił ktoś poliftowe Clio 3 w benzynie :D ?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
599
Dzwonie do ASO filtr potrzebny.
Poda Pan VIN, a tam nie ma filtra, rzadko kiedy jest....Na pompie będzie.
A czekaj Pan, czekaj. Jednak jest...57zł

Dramat. Nos szczwanego lisiora i oczy sowy podpowiadają mi, że jednak tam filtra przepływowego nie ma. ASO po vinie mówi, że jest.

Czekajta zadzwonię na drugie ASO do stolicy. 10:24
Chłop nie może znaleźć..kręci coś.. jednak znalazł.

Tylko, że to ASO to jest na zasadzie katalog Nam pokazuje, najwyżej jak Pan nie znajdzie to odniesie i zwrócimy całe 57zł.
...ale filtra pewnie tam nie ma w ogóle...

Kurwa robił ktoś te clio trójki 2012, bo mnie chu. strzeli. Wszędzie stękania i brak jednoznacznej odpowiedzi, a ja widzę, że nie ma filtra.
Najgorsze, że sam sobie nie ufam :D i muszę zapytać kierownika.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
412
Dzwonie do ASO filtr potrzebny.
Poda Pan VIN, a tam nie ma filtra, rzadko kiedy jest....Na pompie będzie.
A czekaj Pan, czekaj. Jednak jest...57zł

Dramat. Nos szczwanego lisiora i oczy sowy podpowiadają mi, że jednak tam filtra przepływowego nie ma. ASO po vinie mówi, że jest.

Czekajta zadzwonię na drugie ASO do stolicy. 10:24
Chłop nie może znaleźć..kręci coś.. jednak znalazł.

Tylko, że to ASO to jest na zasadzie katalog Nam pokazuje, najwyżej jak Pan nie znajdzie to odniesie i zwrócimy całe 57zł.
...ale filtra pewnie tam nie ma w ogóle...

Kurwa robił ktoś te clio trójki 2012, bo mnie chu. strzeli. Wszędzie stękania i brak jednoznacznej odpowiedzi, a ja widzę, że nie ma filtra.
Najgorsze, że sam sobie nie ufam :D i muszę zapytać kierownika.
Heniu , tam montowane były filtry w zależności od miesiąca produkcji , były na pompie , na przelocie , na filtrze i wcale też . Jak nie zajrzysz w te miejsca to nie wiesz bo w katalogu mają tak że jest a na produkcji było bardzo dużo zmian .

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1656
Heniu , tam montowane były filtry w zależności od miesiąca produkcji , były na pompie , na przelocie , na filtrze i wcale też . Jak nie zajrzysz w te miejsca to nie wiesz bo w katalogu mają tak że jest a na produkcji było bardzo dużo zmian .

Jak to francuzy kurna :)
W renault potrafilo przykładowo pokazywać kilkanaście rożnych gumowych węży do intercoolera. I to po wpisanym vinie.

Do góry Bottom