• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault K4M830 coś zamienne ?

perlazaaa

Uczestnik
Punktów
0
Witam. Pacjent to zatarty Kangur z benzynowym 1.6 K4M830. W bliższej i dalszej okolicy brak takiego pieca, orientuje sie ktoś może co mogłoby pasowac zamiennie, jaki kod ? Ew do lekkich zmian typu miska czy pokrywa ?
Z góry dzieki za pomoc!

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
172
Miasto
Warminsko maz.
Musisz sam ogarnąć co wygląda tak samo, ja szukając k4m766 patrzyłem po ogkoszeniach co wygląda tak samo i słupki o 4 różnych numerach podchodziły.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Witam. Pacjent to zatarty Kangur z benzynowym 1.6 K4M830. W bliższej i dalszej okolicy brak takiego pieca, orientuje sie ktoś może co mogłoby pasowac zamiennie, jaki kod ? Ew do lekkich zmian typu miska czy pokrywa ?
Z góry dzieki za pomoc!
Ja kiedyś kleknąłem na 1.7 w opelku ,zatarł się w astrze j a założyłem od chevroleta, inna koronka na wale korbowym i motor do rozprucia bo koronka odkręcana od strony skrzyni a żeby ją wyjąć trzeba wyjąć wał świetna robota . Lepiej zwracać uwagę na takie detale.

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
W renault jednak ma znaczenie cyfrowy wyznacznik silnika. Np silnik 2.0 dci pochodzacy z trafika a np laguna różni się koronką na wałku więc łapie błąd czujnika , dłużej kręci ale odpala . Więc korekta softu lub wstawienie wałka z poprzedniego silnika.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
W renault jednak ma znaczenie cyfrowy wyznacznik silnika. Np silnik 2.0 dci pochodzacy z trafika a np laguna różni się koronką na wałku więc łapie błąd czujnika , dłużej kręci ale odpala . Więc korekta softu lub wstawienie wałka z poprzedniego silnika.
Dokładnie kiedyś to przerabiałem po zmianie motoru brak mocy bo wałek nie ten , zrzuć łańcuch zrzuć pokrywę jest roboty .

perlazaaa

Uczestnik
Punktów
0
Ja kiedyś kleknąłem na 1.7 w opelku ,zatarł się w astrze j a założyłem od chevroleta, inna koronka na wale korbowym i motor do rozprucia bo koronka odkręcana od strony skrzyni a żeby ją wyjąć trzeba wyjąć wał świetna robota . Lepiej zwracać uwagę na takie detale.
Przerabialem to samo.. Ktoś żle opisal silniki, potrzebowalem z ukladu paliwowego boscha, a nie denso. Ten sam kod silnika, a różne koronki na wale .....
K4M700 wygląda niemal identycznie jak K4M830
Ciekawe w czym roznica..

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Przerabialem to samo.. Ktoś żle opisal silniki, potrzebowalem z ukladu paliwowego boscha, a nie denso. Ten sam kod silnika, a różne koronki na wale .....
K4M700 wygląda niemal identycznie jak K4M830
Ciekawe w czym roznica..
Tem sam numer miałem , roboty sporo doszło ,motor na samochodzie ja kręcę a on nie pali tylko błąd od położenia wałka

Do góry Bottom