• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Laguna II

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
958
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ponoć to królowe lawet:D Miałem lagunę I 2.0 w benzyniaku to był dopiero szatan. Ale humory tyż to to miało

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
112
Miasto
Wołomin
Z zalet to jedynie chyba można dac na plus za fajne fotele wewnątrz elektronika to zawsze coś i te komunikaty na desce rozdzielczej gama silników też nie za ciekawa zależy chociaż kto jak dbał. Pytanie za jaką kasę chcesz to kupić i jak to ma się do jakości sprzętu który chcesz kupic

madrzmar

Początkujący
Punktów
0
Ja mam z 2005 roku i kupiłem w 2010 sprowadzoną z Włoch. Przejechałem 130tys. i teraz ma 240. Jeżeli jest szanowana to pochodzi nawet do 400k. Niestety wady są, bo nie każdy mechanik się rozeznaje. Zaraz po sprowadzeniu padł wysprzęglik (jeździła we Włoszech na taksówce) - wtedy 400 za zdjęcie skrzyni i 120 wysprzęglik. Chwilę później ukręciła się ośka plastikowej klapki za 5 zł. w nawiewie. Gdybym nie robił tego sam to kosztowało by to 1000! Raz padł czujnik ABS w lewym kole. Ze dwa lata temu wytarło się Vacum i rzucało opiłkami do oleju, więc padła turbina. Robiłem sam, więc używka 200zeta + pompa 350 i śmiga. Niedawno też musiałem wymienić łożysko prawy przód. Olej warto wymieniać co 10tys, a nie 20. W między czasie kilka razy czyściłem tłoczki w zaciskach. Podklejałem też plastik w kieszeni karty. Po za tym to co wszędzie, sworznie, końcówki, klocki i filtry. Akurat z elektroniką nie było żadnych kłopotów. Widać zużycie, kompresja już nie ta, ale i jak na 12 lat użytkowania i 17 lat Laguny to myślę nieźle. Niestety jak czasem są bite i połatane byle jak to cuda się dzieją. Kolega miał 2007 rok po przejściach z podkręconym wtedy licznikiem to i wrogowi nie życzę tych problemów które miał. Łącznie z wymianą sterownika/komputera.
Wątpię czy jeszcze jeździ taka która gwarantuje dłuższą jazdę. Bardziej opłaca się szukać benzyny z gazem.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
273
Miasto
Wasilków
Ło Panie 5 lat na taksówce i 110 tysięcy przebiegu :D pewnie jeszcze książka i zaświadczenie od biskupa były. 400 to pewnie miała ale 12 lat temu ;)
Ogólnie całkiem udane samochody, nie gniją jakoś strasznie, miałem dwie dwójki, ale z całego serca polecam trójkę- to po prostu jeździ

madrzmar

Początkujący
Punktów
0
Fakt. Błotniki przednie i klapa tylna plastikowe, klapa przód aluminiowa, blacha zabezpieczona tak, że nie ma co gnić. No może minimalnie coś wyszło na tylnym nadkolu, trochę papieru ściernego i minii i jak na 17 lat to git. Nie to co fiat lub ford:)

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
409
Miasto
Okolice Krakowa
Brałbym benzynę z gazem. Ogólnie nie są takie złe, ale mają sporo problemów, typu elektryka, podnośniki szyb, czytniki kart itp. Poważniejszych usterek raczej mało.

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Mam Lalkę z 2001 roku 3.0 V6 . Powiem tak ... Jak jadę w trasę to zawsze nią...

Do góry Bottom