• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Megane 2 1.5dCi 2004 - Nie działają wycieraczki przednie - zwarcie między PPH1 a PPH2.

Komuszon

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie.

Musiałem ostatnio wymienić zmienić na nowy(używany) silniczek do mechanizmu wycieraczek (stary miał zwarcie na wirniku). Sprawdziłem go, nie ma zwarcia.

Niestety po tym jak go podłączyłem i chciałem odpalić samochód, cała elektronika wyłączyła się. Nie dało się odpalić auta, ani nie reagował na pilota.

Po tym jak odłączyłem wtyczkę od silniczka, wszystko wróciło do normy.

Poodpinałem wszystkie wtyczki z UPC, zostawiłem tylko od wycieraczek, i okazało się że nie ma w nim zwarcia. Podłączałem i odłączałem wszystkie po kolei i okazuje się że PPH1 powoduje zwarcie gdy podłączony jest PPH2.

Samo PPH1 nie ma zwarcia.

Miał ktoś podobny problem lub potrafi mi pomóc ?

Jarek88

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Piaseczno
Moment... po kolei. PPH1 i PPH2 to są całe kostki podłączeniowe. Musisz pomierzyć co dokładnie robi zworę. Jakie piny. Nikt za Ciebie tego nie zrobi.
Swoją drogą to dziwne że Ci wszystko zgasło po podłączeniu silniczka a po odłączeniu wszystko wróciło i nic się nie zjarało.
Aku na pewno masz naładowany? Nie ma luźnej klemy?

Komuszon

Nowy
Punktów
0
Sęk w tym że nic pojedynczego w PPH1 i PPH2 nie robi zwarcia, dopiero jak są razem podłączone, dają zwarcie na wtyczce od wycieraczek.

Czy ja wiem że to dziwne że wszystko zgasło. Chyba tak działają bezpieczniki, żeby nic się nie zjarało.

Akumulator raczej kiepskiej jakości, ale samochód odpala. W pełni nie jest naładowany, ale to nie ma znaczenia, go jak świeżo był naładowany po nocy, to dalej był problem z wycieraczkami.

Do góry Bottom