• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[Renault Scenic I ph II] Jak dostać się do siłownika zabezpieczającego wlew paliwa

mbrauer

Początkujący
Punktów
0
Cześć.

Czy orientujecie się może jak się dostać do siłownika zabezpieczającego wlew paliwa w Renault Scenic 1.6 16V 2000 r.? Niedawno kupiłem używanego Scenica i po widzę, że zabezpieczeniu została tylko dziurka po trzpieniu i nic po za tym. Wlew nie jest zabezpieczony w ogóle. Nie wiem czy jest tam siłownik, czy został usunięty. Chciałbym się do niego dostać i zobaczyć co się dzieje. Szukałem w internecie i znalazłem kilka opcji, np. przez odkręcenie koła i nadkola, przez zdjęcie tapicerki w bagażniku lub przez demontaż tylnego reflektora. Nie wiem, która z tych opcji da mi najlepsze dojście do siłownika i która będzie najprostsza. Z góry dziękuję za wszelkie informacje na ten temat.

Kuba-majster

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Wrocław
Od strony wlewu powinna być nakrętka i powinno być widać kawałek mechanizmu. Najlepiej dostać się tam poprzez zdjęcie boczku w bagażniku. Lub wsadzić rękę poprzez otwór od lampy.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Zdjac prawa oslone baganizka, za kawalkiem blachy widac silownik. Pewnie zostal wymontowany bo uszkodzony nie zawsze sie otwieral:) Ale zawsze sie zamykal:)

mbrauer

Początkujący
Punktów
0
maxsslko, możesz mieć słuszność z tym wymontowaniem :)

Czyli mówicie, że przez bagażnik... to pewnie bez problemu znajdę jakąś instrukcje w necie, co?

Do góry Bottom