• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Scenic II 2008r brak prawej przedniej pozycji

gregor30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam. mam problem z prawym przednim światłem pozycyjnym w renault Scenic 2 z 2008r -światła soczewkowe. Wcześniej nie paliły się 2 przednie pozycje, ale w prawa pozycja po wymianie żarówki zaświeciła, natomiast lewa przednia nie. Sprawdziłem miernikiem - brak napięcia. Ustaliłem że jest masa a nie ma + na oprawce. |Również na głównej kostce podłączonej do lampy na żadnym pinie po włączeniu pozycji nie ma prądu. Dodam że światła pozycyjne z tyłu świecą normalnie. Jak ktoś ma pomysł gdzie szukać przyczyny to proszę o pomoc. Czy ktos posiada może opis bezpieczników W Renault Scenic II oraz ich umiejscowienie?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
sprawdź wtyczki w skrzynce pod maską. Prawdopodobnie upalony konektor.

gregor30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Ale wtyczki w skrzynce bezpieczników czy w UPC. Bo dość ciężki tam dostęp i chyba trzeba będzie wyjąć akumulator

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ale wtyczki w skrzynce bezpieczników czy w UPC. Bo dość ciężki tam dostęp i chyba trzeba będzie wyjąć akumulator
Jesteś mechanikiem czy gościem co ma dwie lewe ręce. Wystarczającą i bardzo wyczerpującą temat odpowiedź Ci udzieliłem. Czytaj ze zrozumieniem i używaj mózgu. Myślenie nie boli podobno...

Do góry Bottom