Witam. Renault Trafic z 2003r - wymieniłem UCH na inne ale z tymi samymi numerami. Przelutowalem układ 93c66 od immo i auto odpaliło od pierwszego. Wykonałem kilka próbnych odpaleń. Nie działał centralny zamek z pilota więc sprawdziłem baterię. Okazało się że bateria rozładowana więc złożyłem kluczyk i kilka razy odpaliłem auto. Na drugi dzień kupiłem baterię, wymieniłem ją i otworzyłem i zamknąłem auto. Pomyślałem że sukces. Wsiadam do auta - przekręcam kluczyk a kontrolka od immo bardzo szybko mruga. Auto nie odpala. W ECU silnika i w UCH brak błędów.
W UCH w parametrach widzę:
- zapisane 2 klucze,
- transponder klucza nieznany
- status immobilaizera aktywny
Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim? Auto odpalało a jak skorzystałem z pilota to stracił synchronizację. A może uszkodziła się cewka w pilocie bo nic innego nie obstawiam.
W kluczyku jest układ PCF7946. Chcę kupić nowy prekodowany do tego typu auta i przypisać czysty.
Połączyłem się za pomocą DDT2000 - odczytałem UCH w manualu 10A0 i 21FF i spisałem bity 20-26 ale jest możliwość wygenerowania klucza ISK w programie Renault Pin Extractor za pomocą dwóch typów immo:
- Sagem 9366 ( Kangoo, master, Trafic oto)
- Sagem 9366 (algo2)(Kangoo, master, Trafic itp)
Nie wiem który jest prawidłowy.
Z oby dwóch wychodzą inne kody APV. Niestety po wpisaniu tych kodów nie moge wyprogramowac kluczy i przypisać na nowo.
Wciskam start app. APV i wyskakuje taki komunikat w logach
A jak nacisne drugi raz to wyskakuje taki komunikat.
Co mam zrobić? Proszę o jakieś sugestie.
W UCH w parametrach widzę:
- zapisane 2 klucze,
- transponder klucza nieznany
- status immobilaizera aktywny
Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim? Auto odpalało a jak skorzystałem z pilota to stracił synchronizację. A może uszkodziła się cewka w pilocie bo nic innego nie obstawiam.
W kluczyku jest układ PCF7946. Chcę kupić nowy prekodowany do tego typu auta i przypisać czysty.
Połączyłem się za pomocą DDT2000 - odczytałem UCH w manualu 10A0 i 21FF i spisałem bity 20-26 ale jest możliwość wygenerowania klucza ISK w programie Renault Pin Extractor za pomocą dwóch typów immo:
- Sagem 9366 ( Kangoo, master, Trafic oto)
- Sagem 9366 (algo2)(Kangoo, master, Trafic itp)
Nie wiem który jest prawidłowy.
Z oby dwóch wychodzą inne kody APV. Niestety po wpisaniu tych kodów nie moge wyprogramowac kluczy i przypisać na nowo.
Wciskam start app. APV i wyskakuje taki komunikat w logach
A jak nacisne drugi raz to wyskakuje taki komunikat.
Co mam zrobić? Proszę o jakieś sugestie.