• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Trafic - problem z mocą

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Witam ponownie
walczę nadal bo nie jest tak dobrze jak było przed awarią. Coś go jeszcze boli. Mulił na wolnych obrotach , no ale po mieści jakoś jezdził. Wczoraj czyściłem złącza w skrzynce obok przekazników. Wszystko przy odłaczonym akumulatorze. Po tym odpalił i wyglądało że jest poprawa bo kilka pinów było zaśniedziałe. Zostały potraktowane "kontaktem " i po paru minutach złożone.
Zrobiłem rundę wokół garaży i wyglądało na poprawę.
Dziś ruszam do pracy i znowu muł :( Zdecydowałem że wracam do garażu. Jednak nie było mi dane dojechać. Silnik nagle zgasł tuż przed światłami. Podpompowałem trochę gruszką bo już nie miałem innych pomysłów. Odpalił i jakoś dokulałem do garażu. Podłączam Delphi a tam błędów jak mrówków :inpain:
Skąd to się wzięło :
Wysokoprezny (F9Q - Diagnostyka - MT/AT)
........................
usterek
Opis
DF216 - Napiecie zasilania czujników 1
............................................................................
- Staly
DF056 ..........................................................
............................................................................................................................
- Staly
DF192 ................................................................
- Zwarcie z biegunem dodatnim lub obwód przerwany
- Staly
DF196 ..........................................................1
............................................................................................................................
- Staly
- Staly
DF199 ..................................................................................
- Staly
DF301 - Obwód powietrza wlotowego
..............................................................................................................................................
- nieciagly
- Staly
DF216 - Napiecie zasilania czujników 1
............................................................................
- Staly
- nieciagly
- Staly
DF056 ..........................................................
- Staly
DF199 ..................................................................................
- Staly
- Staly

....kody błedów są w pdf i nie wychodzi mi kopiowanie tegoż do formatu txt. Jak widać wiele błędów.
dołaczam poniżej oryginalny plik w pdf.

Załączniki

• kody blędow.pdf
    254,3 KB · Wyświetleń: 7

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
styki były czyszczone czy tylko pryśnięte powypinaj je i wyskrob piny jak się troche nad nimi popracujesz to pewnie przejdzie zwróć uwagę na wtyczki

Do góry Bottom