• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault twingo 1,5 dci 2008r, problem z odpalaniem

WojtekPR

Nowy
Punktów
0
Witam
Mam problem z odpalaniem Twingo, mianowicie na zimnym silniku nie ma szans żeby odpalił, dopiero jak wyciąge rure dolotowa powietrza i popsikm starterem to wtedy odpali. Opinia mechaników jest podzielona, jedni mówią ze świece do wymiany a inni że wtryskiwacze do regeneracji. Chciałbym dowiedzieć sie co o tym sądzicie? Jeśli są to wtryskiwacze to gdzie mogę je zregenerować? Zapomniałm dodać że na ciepłym silniku bez problemu odpala, jednak jak postoi okolo 3h to znowa maska w góre i starter w rękę.
Z góry dziekuję za odp.

darektech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
17
Miasto
Legnica
trzeba posprawdzac swiece i ukł. zasilania paliwa

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
sprawdz przelewy na wtryskach jak nie masz czym to wes strzykawki, ostatnio mialem taki przypadek

dawid121

SuperMechanior
Punktów
2
ja biorę cztery butelki 033ml po wodzie mineralnej 4x weżyk około 50cm i jest ok
dokładnie dwa tygodnie temu robiłem to w clio 1.5 dci lał jeden wtrysk ale dość mocno, jak już zapaliła to chodziła kulawo aż cały motor latał

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
kolego jerzeli zapala z plaka to musi byc male cisnienie na lisztwie,a jak wtryski ok to pompa zlom

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Trzeba by go podpiąć pod kompa bo niestety części są drogie i sprawdzanie metodą prób i błędów może drogo kosztować.

WojtekPR

Nowy
Punktów
0
wyprobuje na pewno metode z butelkami, a jesli bedzie to rzeczywiscie wtrysk to musze wymieniac czy regenerowac cztery czy wystarczy tylko jeden?

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
kolego butelki 033 to sa za duze, wes strzykawke 10 mm i odpal na 30 sekund ,ostatnio robilem kagura to zroilem jeden wtrysk i lata

dawid121

SuperMechanior
Punktów
2
może i za duże . ale proste i szybkie a chyba oto chodzi ,a co do wtryskiwaczy to jak najbardziej można regenerować lub wymieniać pojedyńczo

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
to w koncu sprawdziles te przelewy , jak tak to jakie sa .A i czy podlaczales kompa zeby sprawdzic cisnienie na lisztwie bo to jest bardzo wazne

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
kolego butelki 033 to sa za duze, wes strzykawke 10 mm i odpal na 30 sekund ,ostatnio robilem kagura to zroilem jeden wtrysk i lata
Strzykawki są jak najbardziej ok., ja biorę większe ale istotne jest to że łatwo można określić różnice miedzy wtryskami .Podpinasz do każdego jeden wężyk zakończony strzykawką i po chwili wszystko jasne ;)

Do góry Bottom