• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

rover 45 2,0 v6 - wymiana uszczelniaczy wałków rozrządu...

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
witam. rover 45 rocznik 2000 silnik kv6 2,0 110 kw. Muszę wymienić uszczelniacze wałków rozrządu i mam pytanie czy ktos wymieniał rozrząd w takim silniku bez blokad??? napewno do wymiany tylne uszczelniacze... klient się zastanawia czy rozrząd będzie robił to pewnie stare paski załorze tylko niewiem czy opędze ten temat bez blokad..

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Jak stare paski? Chłopie weź chociaż wymień pasek jak już ma być taka popelina bo będzie płacz jak strzeli

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
z klientem gadałem i naczytał się na forum że pasek wymienia się co 150tyś a tyle nie przejechał więc chce stare. był uprzedzany jaka może być potem kiszka. Podpisze nam papierek że pomimo tego nie chce wymieniać rozrządu. tak to taka sama jednostka jak 2,5. a czy wymieniałeś też tylne paski?? jaką kolejność zastosowałeś?? najpierw przedni a potem dwa tylne czy odwrotnie?? pozdrawiam

marcinb.2508

Bywalec
Punktów
14
Robiłem to już jakiś czas temu, ale tak najpierw wymieniłem przedni główny pasek i potem tylne. do tych z tyłu to chyba trzeba koła zdejmować i pasek razem z kołem zakładać.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
a koła przednie i tylne na klinach ?? bo i tak musze wszystkie sciągać do uszczelniaczy.

Do góry Bottom