• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozrusznik bosch 0001362305 awaria

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
Mam zagwostke z tym dziadem.
Cyk cyk robil od kluczyka i lapal i zapalal.
Po wymianie elektrowlacznika robi cyk cyk i ciezko kreci a nawet chu..j dety potrafi wejsc na obroty.
Widze ze elektrowlacznik do dupy nowy ale dlaczego nie mozna sie pozbyc tego cyk cyk.
To duzy ciezki rozrusznik.
Na krotko hasa. W maszynie cyrki.
Masa do silnika wymieniona.
Kabel glowny tez.
Akumulator 12,79volta ma.
rok temu robiony

Rozrusznik wymienione szczotki zregenerowany.
Wymienione przwody

dolozony przekaznik 70 amper

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Punktów
13
Brzmi jakby nowy elektrowłącznik był wadliwy albo źle stykał – spróbuj podmienić na inny, bo wszystko inne już praktycznie wyeliminowane.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
rok temu robiony

Rozrusznik wymienione szczotki zregenerowany.
no to regeneracja wystarczyła na rok.

nie ma co kombinować. tylko trzeba wyciągnąć rozrusznik i zrobić porządną regenerację. a to polega na rozebraniu podzespołu, umyciu, weryfikacji części i wymiany wszystkiego co jest zużyte lub wadliwe. po złożeniu ma działać jak nowy. a ty będziesz wymieniał po jednym i efektu żadnego lub lekka poprawa na tydzień. a auto stoi i nie jeździ- koszty rosną. frustracja i wkurw również.

wiem, że teraz ja zaczynam filozofować, ale dobijają mnie takie pytania i odpowiedzi. coś nie działa z rozrusznikiem. co to może być? a może bendiks, a może stycznik, ja miałem zużyte szczotki. następny wątek o pompie. bo nie zasysa. i 2 tygodnie dyskusji, a gościu nawet jeszcze jej nie wymienił.

krótko: na odległość se można :) więc wymień na nowy lub naprawdę zregeneruj (pakiet premium za 500 ale nie mini za 300) rozrusznik. do tego obejrzyj wieniec na kole zamachowym. reszta, czyli stacyjka, kable, przekaźnik piszesz więc sprawdziłeś. więc miejmy nadzieje, że to nie tu.

sprawdziłem numery, że to do iveco. zrób to raz, porządnie. bo rozumiem, że to jest van który zarabia, a nie wozidełko dla przyjemności. jak to maiwał klasyk van ma mhhh jeździć :)

p.s. na szybko obstawiam bendiks, automat lub wywalone tulejki. daj znać co było.

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
To do ladowarki rozrusznik.
Rozrusznik umyty.
przetoczony komutator.
nowe szczotki, elektrowlacznik, tulejki,
nowa masa na silnik i nowy kabel glowny do aku.
dolozony przekaznik przed elektrowlacznikiem 70 amperowy zeby odciazyc stacyjke.
pali sprzet

Do góry Bottom