• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozrząd BMW silnik N47

Damianekone

Bywalec
Punktów
5
Cześć Panowie, jakiej firmy rozrząd polecacie do silnika N47 w BMW F11? Febi, Hepu, SKF, Dayco?
robiłem to juz raz na Febim i wszystko ok do tej pory, tyle że jest 2 razy droższy od reszty, oczywiście chce wybrać najlepszy możliwy bez względu na cenę

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
Febi zazwyczaj ma zapakowanwgo IWISa, więc "lepszy" rozrząd to tylko w ASO ;)

kolegaradom

SuperMechanior
Punktów
36
Pamietam ze ina była dostępna i tez bez problemu się spisywała, ostatnio ta firma ma trochę braki trzeba sprawdzić dostępność

Damianekone

Bywalec
Punktów
5
skoro Febi oryginał to proponuję oryginał, dzięki Pany

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja ostatnio montowałem z Amica a wcześniej z Polsportu.
Żartuje

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
SWAG oferuje ten sam zestaw ,z tym,że FEBI jest droższy,podejrzewam,iż dlatego,ale nie jestem pewien,iż Febi jest jedynym i wyłącznym dystrybutorem łańcuchów IWIS produkowanych w technologii Tritan,łańcuchy a raczej ich sworznie są powlekane odpowiednio grubą warstwą azotku chromu,podnosi to zdecydowanie trwałość łańcuchów.Czyli przy zakupie należy dowiedzieć się czy łańcuch jest wyprodukowany w tej technologii,warto dołożyć te 200 zł.

Damianekone

Bywalec
Punktów
5
SWAG oferuje ten sam zestaw ,z tym,że FEBI jest droższy,podejrzewam,iż dlatego,ale nie jestem pewien,iż Febi jest jedynym i wyłącznym dystrybutorem łańcuchów IWIS produkowanych w technologii Tritan,łańcuchy a raczej ich sworznie są powlekane odpowiednio grubą warstwą azotku chromu,podnosi to zdecydowanie trwałość łańcuchów.Czyli przy zakupie należy dowiedzieć się czy łańcuch jest wyprodukowany w tej technologii,warto dołożyć te 200 zł.
panie kochany to jest odpowiedź, niech Bóg w dzieciach wynagrodzi, dzięki!

rajson

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Łódzkie
www.siepomaga.pl
Panowie odświeżę temat, a czy dayco ktoś montował w n47? Z paskami z dayco nie miałem żadnych problemów, łańcuch chyba jakis 1.2 12v z volkswagena też montowałem dayco i nie było problemu. Zastanawia mnie jak te dayco wypada w n47. Pozdr

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Zależy kto jest producentem części.
Właśnie,jeszcze 14 l temu górne wahacze przednie Lemf---era do W210 kosztowały 450 zł za szt,obecnie 150 zł,na bank tylko logo L.na produkcie a reszta szajs,jeśli DAYCO oryginał to jakość nie podlega dyskusji

Do góry Bottom